Home   |  تماس با ما و ارسال مطالب |  پروژه‌ها  | نرم‌افزارهاي مورد نياز |

home

 

18-06-2024

 

تحلیل پرواز شمارهٔ ۷۵۲ هواپیمایی بین‌المللی اوکراین

 

پرواز شمارهٔ ۷۵۲ هواپیمایی بین‌المللی اوکراین یک پرواز مسافربری متعلق به هواپیمایی بین‌المللی اوکراین از مبدأ تهران به مقصد کی‌یف بود که هدف شلیک پدافند هوایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار گرفته و ساقط شد. این هواپیما در ۱۸ دی ۱۳۹۸ (۸ ژانویه ۲۰۲۰) ساعت ۶:۱۹ صبح، اندکی پس از برخاستن از فرودگاه بین‌المللی امام خمینی هدف دو موشک قرار گرفت که به فاصلهٔ ۲۴ ثانیه از سامانهٔ موشکی تور پدافند هوایی سپاه پاسداران شلیک شدند و کمی بعد این، هواپیما در نزدیکی شاهد شهر استان تهران سقوط کرد. همهٔ ۱۷۶ سرنشین این پرواز جان باختند. در روز بعد، مقامات اطلاعاتی آمریکایی اعلام کردند که تصاویر ماهواره‌های شناسایی مادون‌قرمز مستقر در فضا با اطمینان، شلیک و نزدیک‌شدن دو موشک سطح به هوا به بدنهٔ هواپیما را نشان می‌دهد. مقامات دفاعی انگلیس، ارزیابی آمریکایی‌ها در مورد برخورد موشک را تأیید کردند و نخست‌وزیر کانادا، جاستین ترودو، اظهار داشت شواهد نشان می‌دهد که این هواپیما توسط یک موشک ایرانی ساقط شده است. نیویورک‌تایمز با بررسی یکی از فیلم‌های منتشر شده در شبکه‌های مجازی که لحظهٔ برخورد موشک به هواپیما را نشان می‌داد، صحت آن را با نظر کارشناسان خود تأیید کرد.

سازمان‌های اطلاعاتی غربی از طریق اطلاعات ماهواره‌ای و شنود ارتباطات با اطمینان بالا برخورد موشک به هواپیما را تأیید کردند. ماهواره‌های آمریکا که برای نظارت فضایی و رصد موشک‌های شلیک شده از سوی دشمن در سطح جهان مورداستفاده قرار می‌گیرند، پرتاب موشک زمین‌به‌هوا را آشکارسازی کردند. این ماهواره‌ها معروف به SBIRS با استفاده از فناوری مادون‌قرمز سطح زمین را در جستجوی رد گرما که پرتاب پرتابه را نشان می‌دهد اسکن می‌کنند؛ بنابراین داده‌ها در زمان آشکارسازی رد فروسرخ دو موشک، این هواپیما دو دقیقه بود که از تهران پرواز کرده بود. کشورهای غربی رویه‌هایی برای تبادل اطلاعاتی نظیر این دارند؛ ولی به دلایل امنیتی و نظامی این رویه‌ها علنی نمی‌شود.

 

 

صرف‌نظر از اینکه این واقعه تلخ تبدیل به یک مبحث داغ و جنجالی سیاسی - اجتماعی شده و موردی برای مناقشه مابین دول ایران، کانادا و اکراین شده، و اینکه بسیاری از خانواده‌ها را داغ‌دار و عزادار کرده است، موضوع مهم برای ما این است که چرا برای ساقط کردن این شی پرنده در آسمان، ۲ موشک تور روسی یا ایرانی پرتاب شده است؟ و این برای ما خیلی عجیب است و سعی می‌کنیم موضوع را به‌صورت علمی آن‌هم در حیطه دانش کوانتوم برسی کنیم. یعنی همان اصل عدم قطعیت و کلیه احتمالات ممکنه در یک سامانه فیزیکی یا کوانتومی را در واقعه فوق لحاظ کنیم و مباحث سیاسی و اجتماعی را به‌دور افکنیم.

عده‌ای بر این باور هستند که این هواپیما به طور عمدی ساقط شده است. به باور ما این حرف نادرست است؛ چون تنها و فقط یک موشک تور روسی قادر به ساقط کردن جنگنده‌ای ساخته شده بعد از خود است. علت آن اینکه قدرت مانور این موشک یا تحمل فشار جی، خیلی بیشتر از نسل آخر جنگنده‌های فعلی است. آنها صرفاً می‌توانند به‌وسیله فریب یا گمراه کردن یا انهدام این سامانه جان سالم به در برند و اینک این سؤال مطرح می‌شود که چرا دو موشک به فاصله ۲۴ یا ۳۰ ثانیه به‌طرف هدف پرتاب شده است؟

به باور ما جواب خیلی ساده است. موشک اول اصلا قصد انهدام هدف را نداشته است. وظیفه آن صرفاً شناسایی هدف و ایجاد در تغییرات پارامترهای پروازی هدف بوده است. واضح بگوییم در زمان جنگ، شروع جنگ الکترونیک اجتناب‌ناپذیر است و نمی‌توان به سیستم‌های شناسایی استاندارد و بین‌المللی مخصوصاً سیستم‌های ناوبری تجاری اعتماد کرد. یعنی ممکن است یک موشک کروز یا یک جنگنده نظامی خودش را پرواز تجاری معرفی کند. تنها راه شناسایی در ظاهر مطمئن، سنجش تغییر پارامترهای پرواز و برسی واکنش شی پرنده به حوادث پیرامونی است. به طور مثال موشک کروز انتحاری است و هیچ واکنشی به پدافند هوایی از خود نشان نمی‌دهد. جنگنده‌های نظامی در صورت مشاهده پدافند هوایی، واکنش داده و با شیب تند پارامترهای پرواز خود را تغییر می‌دهند؛ ولی واکنش هواپیمای باری یا مسافری کند است.

الگوریتم به‌ظاهر هوشمند یا اسمارت سامانه پدافند هوایی می‌تواند این‌چنین طراحی شده باشد:

موشک اول به‌قصد شناسایی و نه به‌قصد انهدام هدف پرتاب می‌شود تا در فاصله امنی از شی پرنده منفجر شود.

1- شی پرنده بعد از پرتاب و انفجار موشک اول، هیچ واکنشی از خود نشان نمی‌دهد، در نتیجه هدف موشک کروز است و موشک دوم شلیک و هدف کروز نابود می‌شود.

2- شی پرنده بعد از پرتاب موشک اول، با شیب تند پارامترهای پرواز خود را تغییر می‌دهد، در نتیجه هدف نسل جدیدی از جنگنده نظامی است، موشک اول منهدم نمی‌شود تا با هدف برخورد کند. اگر موفق نبود موشک‌های دوم و ... پرتاب می‌شوند.

3- شی پرنده بعد از انفجار موشک اول، با شیب تند پارامترهای پرواز خود را تغییر می‌دهد، در نتیجه هدف نسل قدیمی از جنگنده نظامی است. موشک دوم و ... تا انهدام هدف پرتاب می‌شوند.

4- شی پرنده بعد از انفجار موشک اول، با شیب کند پارامترهای پرواز خود را تغییر می‌دهد و دست و پاچه می‌شود و با برج مراقبت تماس می‌گیرد و درخواست کمک می‌کند که شنود هم می‌شود. در نتیجه هدف غیرنظامی و تجاری (مسافری یا باری) است. موشک دوم شلیک نمی‌شود.

5-      ...

درست شبیه بازی موش و گربه یا گل‌یاپوچ (خالی بازی). اما مشکل اصلی کجاست؟

هایزنبرگ در آزمایشگاه دریافته بود که با پرتوهای پرانرژی الکترومغناطیس (فوتون ایکس و گاما) نمی‌توان مکان، سرعت و ... در کل دو یا چند مؤلفه یا پارامتر فیزیکی ذراتی همچون الکترون و ... را به طور هم زمان سنجید. چرا که ما با یک عدم قطعیت بزرگ مواجه می‌شویم. چون انرژی این فوتون‌ها نزدیک، معادل یا بیشتر از جرم خود الکترون و ... است و ممکن است آنها را به ذره یا چیز دیگری تبدیل کند و صدالبته با شتاب پراکنده کند. یعنی خود فعل سنجش ما، می‌تواند مقدارها و پیمانه‌ها را تغییر دهد. یعنی ما نمی‌توانیم و حق نداریم در سامانه‌های کوانتومی مداخله کنیم؛ چون نتیجه را تغییر داده و کار را خراب می‌کنیم. اگر تصور ما درست بوده باشد، با یک موشک تور روسی نمی‌توان وارد این‌چنین سامانه‌ای برای سنجش تغییرات کمیت‌های پرواز شد؛ چون انفجار موشک تور در سامانه مداخله می‌کند و شاید خودش توانسته است بعد از مداخله در سیستم، پارامترهای پرواز را به نادرست تغییر داده باشد. این به این معنی است که موشک شناسایی اول در فاصله نزدیک هواپیما منفجر و باعث کنده شدن بال و یا سکان و همچنین سوراخ شدن بدنه آن شده است. انفجار مواد شیمیایی می‌تواند باعث افزایش و کاهش شدید فشار هوا شده و شی پرنده داخل یک چاله هوایی مخرب وارد شود. یعنی لزومی ندارد که موشک شناسایی اول حامل ترکش‌های فلزی بوده باشد و می‌بایست صرفاً مواد منفجره شیمیایی به همراه مقداری پودر منیزیم برای آتش‌بازی یا نورافشانی داشته باشد تا خلبان انسانی شی پرنده را بترساند.

بررسی ویدئوها:

 در ۹ ژانویه ویدئویی روی تلگرام و توییتر منتشر شد که به نظر می‌رسید برخورد یک شی پرنده و برخورد آن به یک هواپیما را در شب پیش از صدای یک انفجار مهیب نشان می‌دهد. وب‌سایت روزنامه‌نگاری تحقیقی بلینگکت با تحلیل ویدئوهای منتشر شده تأیید کردند که آنها در غرب پرند در نزدیکی محل سقوط هواپیما فیلم‌برداری شده و نشان‌دهنده مسیر پرواز پیش از سقوط هستند. نیویورک‌تایمز نیز به طور مستقل این ویدئو را تأیید کرد که مورد هدف قرارگرفتن این هواپیما را نشان می‌دهد. در این ویدئو دیده می‌شود که با برخورد موشک به هواپیما انفجار کوچکی به وقوع پیوسته؛ اما هواپیما منفجر نشده و پس از چند ثانیه پرواز در حال آتش‌سوزی به‌سوی فرودگاه تغییر مسیر داده و در نهایت دچار انفجار می‌شود. از نظر کارشناسان این روزنامه، بررسی موقعیت مکانی و اطلاعات پرواز و جزئیات رهگیریِ هواپیمای اوکراینی نشان می‌دهد که ارتباطات راداری این هواپیما حدود ۳۰ ثانیه قبل از اصابت موشک در این فیلم قطع شده بود. این فیلم‌ها حاکی از آن‌اند که این هواپیما هنگام سقوط در حال آتش‌سوزی بوده و برخی از قسمت‌های آن در آسمان از بدنه جدا می‌شوند و پس از سقوط، منفجر می‌شوند. دو موشک به هواپیمای اوکراین برخورد کرد که هواپیما بعد از برخورد موشک اول نیز به پرواز ادامه می‌دهد و بعد از آن درحالی‌که در آتش می‌سوزد در یک مسیر مدور به‌طرف فرودگاه برمی‌گردد. ویدئوی دیگری که توسط یک رهگذر گرفته شده نشان می‌دهد که هواپیما در ساعت ۶:۱۹ دقیقه به زمین برخورد می‌کند. در تاریخ ۲۴ دی، ویدئویی جدید در شبکه‌های مجازی منتشر شد که برخورد دو موشک به هواپیما را نشان می‌داد. سپس نیویورک‌تایمز، با بررسی کارشناسان خود، صحت این ویدئو را با پیداکردن تقریبی مکان ضبط و تطبیق آن با دیگر ویدئوها تأیید کرد. در این ویدئو، دو موشک به فاصله ۳۰ ثانیه از یکدیگر به هواپیما برخورد می‌کند؛ بنابراین این ویدئو نشان می‌دهد که اولین فیلمی که از برخورد موشک با هواپیما پیش‌تر منتشر شده، صحنه برخورد دومین موشک و چندین ثانیه پس از برخورد و انفجار اولین موشک بوده است. نیویورک‌تایمز نیز به طور مستقل این ویدئو را تأیید کرد که مورد هدف قرارگرفتن این هواپیما را نشان می‌دهد. در این ویدئو دیده می‌شود که با برخورد موشک به هواپیما انفجار کوچکی به وقوع پیوسته؛ اما هواپیما منفجر نشده و پس از چند ثانیه پرواز در حال آتش‌سوزی به‌سوی فرودگاه تغییر مسیر داده و در نهایت دچار انفجار می‌شود.

این یک واقعیت است که یک هواپیمای مسافربری هیچ راه فرار و نجاتی از یک موشک تور ندارد. چون در همان لحظه اول برخورد موشک، تکه‌تکه و متلاشی می‌شود؛ ولی در هنگام انفجار موشک اول، صرفاً تکه‌های کوچکی از بال و دم هواپیما جدا شده که بیانگر وجود فاصله غیرمتعارف مابین هواپیما و مکان انفجار بوده است. نتیجه کاملاً مشخص است، سیستم پدافند اجسام جدا شده از هواپیما را نوعی فریب‌کاری جهت انحراف موشک اول شناسایی و به علت شیب بسیار تند سقوط و انحراف، شی پرنده یک جنگنده شکاری نظامی، با قدرت مانور بالا شناسایی شده که قصد دارد با کاهش ارتفاع از صفحه رادار زمینی خارج شود و بعد از ۲۴ - ۳۰ ثانیه تجزیه‌وتحلیل داده‌ها، متأسفانه موشک دوم تور با کلاهک انفجاری ترکش‌دار فلزی به‌طرف هدف پرتاب و این بار هواپیما در هم کوبیده شده است. لاشه کلاهک اول موشک در فاصله دوری از محل سقوط یافت شده؛ ولی لاشه موشک دوم در محل سقوط و داخل کابین هواپیما بوده است. این خود نشان می‌دهد که قصد موشک اول انهدام نبوده است؛ بلکه هدف موشک دوم تخریب کلی شی پرنده بوده است. آخرین بند خلاصه‌ای از گزارش سازمان هواپیمایی کشوری ایران اینکه، احتمال داده می‌شود فقط یکی از دو موشک توانایی وارد آوردن آسیب مؤثر به هواپیما را داشته است.

در تاریخ ۱۳ بهمن، یکی از رسانه‌های اوکراینی، فایل صوتی مکالمه خلبان یکی از پروازهای هم‌زمان با پرواز هواپیمای اوکراینی را منتشر کرد. در این فایل صوتی، خلبان پرواز هواپیمایی آسمان به برج مراقبت می‌گوید که شاهد نور شلیک موشک و همچنین انفجار پس از آن است. سپس برج مراقبت ۹ بار تلاش می‌کند تا با خلبان هواپیمای اوکراینی ارتباط بگیرد؛ ولی پاسخی دریافت نمی‌کند. ولی متاسفانه خلبان پرواز اکراینی به علت اختلال در سیستم مخابراتی به علت انفجار موشک اول، موفق به انجام این‌چنین تماسی نشده است که اگر موفق می‌شد مکالمه توسط سیستم پدافند زمینی شنود و موشک دوم هرگز شلیک نمی‌شد. ۴ ژانویه ویدئوی جدیدی منتشر شد که به تأیید نیویورک‌تایمز رسید و نشان می‌دهد بین پرتاب دو موشک به‌سوی این هواپیما ۳۰ ثانیه فاصله بوده است. پس از اصابت موشک اول ترانسپوندر (فرستنده سیگنال) هواپیما از کار افتاد. پس از کشف دو جعبهٔ سیاه هواپیما، خبرهای مختلفی دربارهٔ کشور بررسی‌کنندهٔ این سانحه مطرح شد. رئیس کمیسیون حوادث در ایران (CAO) گفته است که قبل از سقوط هیچ‌گونه پیام اضطراری از هواپیما دریافت نشده است. چون سیستم رادیویی با انفجار موشک اول منهدم شده است.

علی عابدزاده، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری، علت حادثه را آتش‌سوزی درون هواپیما عنوان کرد و گفت اساساً امکان انفجار این هواپیما بر اثر شلیک موشک از لحاظ فنی وجود ندارد. او گفت: «سازمان بین‌المللی هواپیمایی، رابطه ساختارهای نظامی و غیرنظامی را برای کشورها مشخص کرده است و ارتباط ما با ساختارهای نظامی کشور تابع مقررات سازمان بین‌المللی هواپیمایی است.» وی در ادامه افزود: «شاهدان دیده‌اند که آتش در هواپیما وجود داشته و یک دقیقه در هواپیما بوده است، درحالی‌که اگر به هواپیما موشک می‌خورد بلافاصله منفجر می‌شد و همچنین هواپیما درحالی‌که رو به شمال می‌رفته، اما رو به جنوب شرقی سقوط کرده است و این نشان می‌دهد هواپیما می‌خواسته به فرودگاه برگردد.»

 

تحلیل مسیر پرواز طبق الگوریتم فرضی ما نشان می‌دهد که این شی پرنده در مرحله اول یک موشک کروز انتحاری است که نسبت به انفجار موشک شناسایی اول هیچ واکنشی از خود نشان نداده است؛ ولی بعد از چند ثانیه مانوری شدیدتر و قوی‌تر از یک جنگنده شکاری نظامی جهت فرار انجام داده است. به باور ما این فاجعه یک خطای انسانی نبوده است؛ بلکه یک خطای سیستمی به‌اصطلاح هوشمند بوده که بسیار غیرهوشمندانه طراحی و مورداستفاده قرار گرفته است. تقریباً ۱ سال بعد از سرنگونی، گزارشگر ویژه سازمان ملل در گزارش خود نوشت که توضیحات مقامات ایرانی در خصوص وقایع سرنگونی این هواپیما «مملو از تناقض است. این توضیحات با واقعیت‌ها، ارزیابی‌های فنی بسیاری از کارشناسان، مغایرت دارند.» و «به نظر می‌رسد برخی مدارک مرتبط با آن واقعه نابود شده باشد.». آنها همچنین گفتند، حکومت ایران دربارهٔ علت سقوط هواپیما دروغ می‌گوید.

سپس فرماندهان سپاه پاسداران اعلام کردند که هواپیمای مسافربری اوکراین را با یک موشک کروز اشتباه گرفته‌اند و دلیل چرخش یا انحراف هواپیما نبوده است. فرمانده نیروی هوافضای سپاه با بیان اینکه اگرچه در آن شب نیروهای پدافندی ایران در بالاترین سطح هشدار بوده‌اند، اما «به‌خاطر برخی ملاحظات» منطقه پرواز ممنوع اعلام نمی‌شود. حاجی‌زاده می‌افزاید که «اپراتور هواپیما را کروز تشخیص می‌دهد و موظف بوده است در چنین شرایطی تماس بگیرد و تأییدیه را بگیرد، خطای اپراتور هم همین است؛ اما ظاهراً سیستم ارتباطی‌اش با اختلال روبه‌رو بوده است و نمی‌تواند تماس بگیرد که شاید به دلیل شلوغ بودن شبکه یا جمینگ (نوعی اختلال جنگ الکترونیک بر ضد رادار) بوده است که در نهایت او ۱۰ ثانیه فرصت داشته است که تصمیم بگیرد. حاجی‌زاده تصریح کرد: او در این شرایط این تصمیم بد را می‌گیرد و موشک را شلیک می‌کند.» مجله فوربز، در مقاله‌ای تحقیقی با بررسی شرایط مختلف هواپیما و پدافند، نشان می‌دهد که اپراتور پدافند هوایی، حداقل ۱ دقیقه و ۵۳ ثانیه و حداکثر ۳ دقیقه و ۳۹ ثانیه برای تصمیم‌گیری پیش از شلیک به هواپیما را داشته است.

در چنین وضعیتی سیستم در ظاهر هوشمند فعال شده و در حالت آتش‌به‌اختیار قرار گرفته است. یعنی خود سیستم اسمارت موظف به تشخیص نوع پرنده بوده است که در مرحله اول کروز ولی در مرحله دوم جنگنده نظامی با قدرت مانور بالا شناسایی و منهدم شده است.

ایران شلیک موشک به این هواپیما را غیرعمدی و ناشی از خطای انسانی عنوان کرده است. نخست‌وزیر استرالیا این شلیک را غیرعمدی و مقامات کانادایی و آمریکایی آن را احتمالاً تصادفی خوانده‌اند. دفتر دادستان کل اوکراین اعلام کرد در خصوص امکان کشتار و تخریب عامدانه هواپیما نیز تحقیق می‌کند. رئیس هیئت ایمنی حمل‌ونقل کانادا اعلام کرد تحقیق‌کنندگان این که هواپیما عمداً یا سهواً ساقط شده را مورد بررسی قرار خواهند داد. اداره هوانوردی مدنی ایران روز دوشنبه ۳۰ دی تأیید کرد که دو موشک به هواپیمای اوکراینی شلیک شده بود. پیش‌ازاین نیویورک‌تایمز ویدئویی منتشر کرده بود که دو جسم پرتاب شده به سمت هواپیما را نشان می‌داد

روز چهارشنبه ۲۴ مارس ۲۰۲۱ یوگنی ینین، معاون وزیر خارجه اوکراین در تماس تلفنی با رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران اظهار داشت که تحقیقات فنی نهایی ایران به‌درستی انجام نشده است. رابرت مالی نیز ضمن ابراز همبستگی با خانواده قربانیان سانحه در مورد حسابرسی از ایران اعلام پشتیبانی کرد

آندره میلن، کارشناس مشاور پرونده پرواز ۷۵۲ با انتشار گزارشی اعلام کرد که سپاه پاسداران، قبل از شلیک موشک، دستگاه موقعیت‌یاب (جی‌پی‌اس) پرواز ۷۵۲ را از کار انداخته بود. بر اساس گزارش وی سپاه پاسداران همچنین با ازکارانداختن هم‌زمان سیستم ارسال فرکانس اضطراری برای نشان‌دادن محل سقوط هواپیما، توانست به‌سرعت نیروهای خود را به محل سقوط برساند. پس از روشن شدن نتایج تحقیقات اوکراین در حال بررسی امکان شکایت از ایران در دادگاه جنایت علیه بشریت به علت شلیک عمدی موشک به این هواپیمای مسافری است.

اگر این مطالب درست بوده باشد اولاً نشانه‌ای برای شروع جنگ الکترونیک است که نه‌تنها سپاه بلکه نیروهای متخاصم دیگر هم توان انجام آن را داشته‌اند. قدر مسلم مدارک قطعی وجود ندارد که این اختلال رادیویی یا جنگ الکترونیک را چه کسی و به چه منظوری شروع کرده است. یعنی شاید گروهی از وجود نقص و ایراد در الگوریتم سیستم در ظاهر هوشمند آگاه بوده‌اند.

در ۱۰ ژانویه محل سقوط این هواپیما از وجود هرگونه بقایای هواپیما پاک‌سازی شد. معمولاً متخصصین علوم قانونی از سازمان‌های بزرگ تحقیقاتی پیش از انتقال لاشه هواپیماهای سقوط کرده به یک منطقه امن، آن را مورد بررسی بسیار دقیق قرار می‌دهند تا آن را در وضعیت طبیعی‌اش ببینند. در زمان مراجعه خبرنگار سی‌بی‌اس در روز بعد از پاک‌سازی محل، در محل حادثه مشاهده شده که «افراد عادی در حال جمع‌کردن باقیمانده هر چیزی که در محل سقوط بوده هستند و هیچ حفاظتی و نگهبانی از منطقه صورت نمی‌گیرد. دور محل سقوط حصاری نصب نشده و هیچ محققی هم در محل سقوط هواپیما دیده نشده است.» به اعتقاد بلینگکت، اثبات قطعی برخورد موشک زمین‌به‌هوا به هواپیما با بولدوزر انداختن محل سقوط غیرممکن است.

شماری از مقام‌های جمهوری اسلامی پیش‌ازاین گفته‌اند مسئول سامانه پدافند تلاش کرد با مسئولان رده‌های بالاتر تماس و مجوز شلیک بگیرد. بااین‌حال در گزارش سازمان هواپیمایی کشوری آمده است: کاربر سامانه ضدهوایی «بر روی بستر ارتباطی، به مرکز هماهنگی مربوط اعلام نمود» اما «اطلاعات ثبت‌شده نشان می‌دهد که پیام سامانه دفاعی با مرکز هماهنگی مبادله نشده است». این مسئول ضدهوایی سرانجام بدون دریافت پیامی، در ساعت ۶:۱۴:۴۱ یک موشک به‌سوی هواپیما شلیک می‌کند و موشک دوم نیز در ساعت ۶:۱۵:۱۱ شلیک می‌شود.

به باور ما کل سیستم الکترونیک اصلی و قدیمی سامانه تور روسی به سیستم دیجیتال در ظاهر اسمارت ایرانی ارتقا و تغییریافته که بقایای آن بردهای الکترونیکی در اطراف منطقه پراکنده و سپس جمع آوری شده است. چرا که  نیروهای ایران تمامی تکه‌های هواپیما را از محل سقوط جمع کردند. نوع ایرانی سامانه تور که مهندسی معکوس و هوشمندسازی شده است، سامانه پدافند هوایی دزفول نام دارد.

 

احتمال اینکه از سامانه دزفول استفاده شده باشد زیاد است و احتمال پرتاب اشتباه موشک یعنی موشک اول انهدامی و موشک دوم شناسایی وجود دارد.

خلاصه‌ای از گزارش سازمان هواپیمایی کشوری ایران

حدود ساعت ۴ بامداد ۱۸ دی ۹۸ بخش نظامی به بخش غیرنظامی کنترل فضای کشور اطلاع داد که فقط پروازهای دارای مجوز از شبکه پدافند مجاز به برخاستن از باند فرودگاه‌ها هستند

پس از هماهنگی‌های متعدد بین «واحد مراقبت پرواز»، «مرکز کنترل فضای کشور» و «مرکز هماهنگی شبکه پدافند»، سرانجام این مجوز در ساعت ۶:۱۰:۲۰ به اطلاع هواپیمای اوکراینی می‌رسد و این هواپیما پرواز می‌کند

یکی از سامانه‌های دفاع هوایی تهران، «پس از جابه‌جایی»، به دلیل «خطای انسانی» و فراموش‌کردن اجرای مراحل الزامی بعد از جابه‌جایی، دچار خطایی برابر با ۱۰۷ درجه می‌شود

این سامانه در ساعت ۶:۱۳:۵۶ هواپیمای مسافربری را هدفی تشخیص می‌دهد که «در حال نزدیک‌شدن به سمت سامانه پدافند» است

«کاربر سامانه» در ساعت ۶:۱۴:۲۱ مشخصات هدف را «بر روی بستر ارتباطی» به مرکز هماهنگی مربوط اعلام می‌کند؛ اما اطلاعات ثبت‌شده نشان می‌دهد که پیام سامانه دفاعی با مرکز هماهنگی مبادله نشده است

این مسئول ضدهوایی بدون دریافت پاسخ از مرکز هماهنگی، در ساعت ۶:۱۴:۴۱ اولین موشک را شلیک می‌کند و «فیوز رادیویی» آن در ۶:۱۴:۵۹ فعال می‌شود [موشک منفجر می‌شود]

در این زمان، هواپیما در ارتفاع و موقعیت عادی و در مسیر صحیح پروازی خود قرار داشت

از این لحظه دریافت اطلاعات از هواپیما قطع می‌شود

مسئول ضدهوایی موشک دوم را در ساعت ۶:۱۵:۰۶ به سمت هواپیما شلیک می‌کند

پس از آن، پیام «موفقیت‌آمیز نبودن عملکرد موشک» در سامانه نشان داده می‌شود و پس از اندکی، هواپیما از قفل راداری سامانه خارج می‌شود

شواهد نشان می‌دهد حدود ساعت ۶:۱۶:۱۱ آتشی در هواپیما شکل‌گرفته و اندازه آن گسترش می‌یابد

هواپیما در ساعت ۶:۱۸:۲۳ در منطقه خلج آباد، در نزدیکی شاهد شهر، در یک زمین‌بازی به زمین برخورد می‌کند و انفجاری رخ می‌دهد و پس از آن نیز در چند مرحله دیگر به زمین برخورد می‌کند

احتمال داده می‌شود فقط یکی از دو موشک توانایی وارد آوردن آسیب مؤثر به هواپیما را داشته است

یعنی در هفت ثانیه اول شی پرنده ناشناس موشک کروز شناسایی شده؛ ولی بعد آن جنگنده نظامی.

به گفته سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری ایران، تعداد دقیق سرنشینان این هواپیما ۱۷۶ نفر است که از این تعداد ۱۶۷ مسافر و ۹ خدمهٔ پروازی بوده‌اند. رسانه‌های دولتی ایران در ابتدا گزارش داده بودند که این هواپیما ۱۸۰ سرنشین داشته است. ایسنا دربارهٔ مسافران این پرواز نوشت: بیشتر مسافران این هواپیما ایرانی بودند، بااین‌حال برخی از اتباع خارجی نیز در این پرواز حضور داشته‌اند. پس از آن مقامات تأیید کردند که حداقل ۱۳۹ نفر در این هواپیما، ایرانی (دو تابعیتی) بوده‌اند که بیشتر آن‌ها پس از تعطیلات زمستانی از طریق اوکراین به کانادا بازمی‌گشتند. نخست‌وزیر کانادا، جاستین ترودو گفته است که از ۱۶۷ مسافر، ۱۳۸ نفر قصد سفر به کانادا داشته‌اند. بسیاری از این مسافران ایرانیان کانادایی بودند که به‌عنوان دانشجو یا محقق دانشگاه‌های کانادا برای تعطیلات زمستانی به ایران سفرکرده بودند.

مقامات سازمان هواپیمایی کشوری و دولت در ابتدا سقوط به‌خاطر برخورد موشک را رد می‌کردند. سردار ابوالفضل شکارچی سخنگوی ارشد نیروهای مسلح ایران در ۱۹ دی شلیک موشک به هواپیما را تکذیب کرده و آن را «جنگ روانی» گروه‌های مخالف ایران خوانده بود. شکارچی گفته بود «اکثریت مسافران این هواپیما جوانان ارزشمند ایرانی بودند» و این مضحک است که گفته شود هواپیما هدف قرار داده شده است.

حامد اسماعیلیون که فرزند و همسرش را در سرنگونی این هواپیما از سوی سپاه ازدست‌داده است، خبر داد که وسایل باقیمانده از سرنشینان و قطعات باقی‌مانده از هواپیما را جمع‌آوری و از بین برده‌اند و تابه‌حال سه بار وسایل و حتی چمدان‌ها و لباس‌های باقیمانده عزیزان ما را در بیابان‌های شاهد شهر به آتش کشیده‌اند.

به باور ما احتمال دارد کسانی که به‌نوعی در این پروژه سامانه اسمارت پدافند هوایی درگیر و یا همکار و ... بوده‌اند، دو تابعیتی و سرنشین پرواز فوق بوده‌اند. یعنی احتمال دارد خودشان قربانی سیستم ساخته شده توسط خودشان بوده باشند.

 

مسعود مولوی وردنجانی کیست؟

مسعود مولوی وردنجانی (زادهٔ ۲۸ فروردین ۱۳۶۵ در اصفهان - درگذشتهٔ ۲۳ آبان ۱۳۹۸ در استانبول) دانش‌آموختهٔ مهندسی عمران دانشگاه آزاد نجف‌آباد بود که به دستور مأموران اطلاعاتی ایران در ترکیه ترور شد. گفته می‌شود او یکی از عوامل امنیتی (در وزارت دفاع ایران در حوزه امنیت سایبری و اطلاعات سپاه) بود که بعداً منتقد حکومت شد. او را گرداننده اصلی کانال افشاگر «جعبه سیاه» می‌دانند که بارها با انتشار اسنادی بیت رهبری، قوه قضائیه و نیروهای امنیتی ایران را متهم به فساد مالی و ترور مخالفان از جمله ترور شخصیت‌های هسته‌ای ایران کرد. او همچنین پیش از خروج از ایران در مطبوعات به‌عنوان مخترع نخبه و مدال‌آور معرفی شده بود. مسعود مولوی دو سال پیش از مرگ ایران را ترک کرد و به ترکیه رفت. او در روز ۲۳ آبان (۱۴ نوامبر) در استانبول با شلیک گلوله به قتل رسید. رویترز گزارش داد مقامات رسمی و امنیتی ترکیه گفته‌اند که بر اساس تحقیقات، دو دیپلمات ایرانی در این قتل دست داشته‌اند و کنسولگری ایران در ترکیه محل فرماندهی عملیات بوده است.

فعالیت‌های علمی: مولوی فارغ‌التحصیل لیسانس مهندسی عمران از دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد و فوق لیسانس مهندسی کامپیوتر گرایش هوش مصنوعی و رباتیک از دانشگاه تهران است. او در دوران تحصیل یک ربات انسان‌نما ساخت. زمینهٔ تحقیقاتی او در هوش مصنوعی در طراحی الگوریتم با قابلیت پردازش سریع داده‌ها مشتمل بر بازشناسی الگو، شبکه‌های عصبی مصنوعی با چند لایه پنهان، مبتنی بر هندسه هم‌تافته است. وی مدعی اختراع لامپ کاغذی با مصرف برق نزدیک به صفر بود که در برنامه «دات آی آر» صدا و سیما معرفی شد. همچین مدعی ابداع الگوریتم چندوجهی پردازش سریع برای سیستم‌های هوش مصنوعی دارای موتور پردازش و تشخیص گفتار(NLP)، بازشناسی گفتار (Speech Recognition)، موتور استنتاج، هماهنگ‌سازی تصاویر صورت انسان همراه با گفتار، موتور تولید گفتار (TTS) با قابلیت‌های دستورپذیری گفتاری و فرمان صوتی (Voice Command)، یادگیری ماشین، تصمیم‌گیری و انتخاب؛ و اینکه این اختراع در سازمان ثبت اختراعات اروپا و سازمان جهانی مالکیت فکری ملل متحد (WIPO) به مدت ۲۰ سال به نام وی ثبت شده‌است. از دیگر فعالیت‌های مورد ادعای وی می‌توان به طراحی و ساخت ربات پرنده بالزن اشاره کرد.

 

 

به باور ما احتمال اینکه ایشان سیستم‌های الکترونیکی اسمارت پدافند هوایی را طراحی کرده و سپس جزئیات آن را لو داده و افشا نموده‌اند خیلی زیاد است حتی به‌اصطلاح سایر نخبگان دانشگاهی ایران. استفاده از عبارت جعبه سیاه کنایه از این دارد که ایشان به‌تمامی جزئیات پدافند هوایی کشور آشنایی کامل و جامعی داشته است؛ چون جعبه سیاه اطلاعات پرواز را در خود ثبت و نگهداری می‌کند. چرا که دوران دهه هفتادی‌ها و هشتادی‌ها و ... دوران اینترنت، بازی‌های کامپیوتری و دیجیتال، متاورس، واقعیت مجازی، هیجان، ترشح آدرنالین و هورمون شادی است. شاید نسل جدیدی از موشک‌های پدافند هوایی طراحی کرده باشند که با نزدیک‌شدن به شی پرنده، توانایی تشخیص نوع هدف را داشته باشند که مسلماً خوب عمل‌نکرده و دچار خطا شده‌اند. یعنی هواپیمای مسافری را موشک کروز یا جنگنده نظامی شناسایی کرده باشند.

اما مقصرین این حادثه:

1-  به‌اصطلاح نخبه‌های دانشگاهی به‌عنوان طراح سیستم و الگوریتم

2-  دو تابعیتی‌های دودره‌باز که امکانات و قطعات و دانش فنی را تهیه و فراهم کرده‌اند

3-   کسانی که اختیار، امکانات و عقلشان را به دست آنها سپرده‌اند.

اما جای اندوه و افسوس وجود ندارد؛ چون حوادث آخر و زمانی، کمدی درام است و شامل تمام انسان‌های روی زمین می‌شود. اگر در این حادثه زیر ۲۰۰ نفر کشته شدند در آینده قرار است میلیاردها انسان ذوب و خاکستر شوند؛ اما چگونه؟

انسان برای نابودی خودش کافی است و نیازی به هجوم فرازمینی‌های غیرانسانی نیست!

طبق نظریه احتمالات هر قدرت هسته‌ای که نبرد هسته‌ای را زودتر از طرف مقابل شروع کند، احتمال برد و بقای آن بالای ۵۰ درصد است و طرف مقابل محکوم به شکست و نابودی است. اینک یک سیستم هوشمند با الگوریتم مشخصی می‌بایست احتمال شروع و وقوع جنگ هسته‌ای را محاسبه و ارائه کند. اگر احتمال شروع جنگ هسته‌ای زیر ۵۰ بود که مشکلی نیست؛ ولی اگر احتمال بالای ۵۰ شد، هر طرف که سریع وارد عمل بشود، جنگ را برده است و طرفی که تساهل و تسامح کند، باخته است. ورودی الگوریتم خیلی چیزها می‌تواند باشد من‌جمله همان داده‌های ماهواره‌ای و اطلاعات لرزه‌نگاری که به انفجارهای هسته‌ای مربوط است و یا تشعشعات هسته‌ای پراکنده شده در داخل جو و ... حتی رفتارهای مشکوک، به طور مثال فرود آمدن هم‌زمان چند پرواز تجاری در چند شهر خودی با مبدأ پرواز کشور متخاصم که می‌توانند حامل کلاهک‌های هسته‌ای باشند. پرتاب موشک‌های هایپرسونیک رادار گریز به‌طرف سامانه‌های پدافند هوایی ضد موشک بالستیک و ... یا شناسایی پرنده‌های رادار گریز در بالای مناطق حساس نظامی و ...

این یک واقعیت اجتناب‌ناپذیر است که سیاره زمین ساکنین چندمیلیاردی خود را همانند مسافر کیهانی به پرواز درآورده است و توسط سیستم‌های به‌اصطلاح هوشمند طراحی شده توسط به‌اصطلاح نخبه‌های دانشگاهی نشانه‌گیری شده و دیر و یا زود سرنگون و ساقط خواهد شد و سوخت‌وسوز هم ندارد. تمامی کشورهای مسلح به تسلیحات هسته‌ای مورد هدف قرار گرفته و بعد از شکار ذوب و خاکستر خواهند شد. این ذات دنیای کوانتومی است؛ چون عدم قطعیت و احتمالات در آن حکومت می‌کند و تا به امروز هزاران بار این جنگ هسته‌ای شروع شده؛ ولی خوشبختانه توسط خداوند متعال کنترل شده است؛ ولی زمانش که فرارسد فرزندان آدم هیچ راه فرار و گریزی ندارند چون خواست و انتخاب خودشان بوده و خودکرده را تدبیر نیست.

اگر در سقوط هواپیمای اوکراینی زیر ۲۰۰ نفر کشته شدند و دنیا ایران را تمسخر کرد، روزی دنیا در آتش جنگ هسته‌ای خواهد سوخت و میلیاردها انسان خواهند مرد و ایرانیان آنها را ریشخند خواهند کرد. دنیا عوض در مقابل عوض است. گهی پشت به زین و گهی زین به پشت. خراب‌کاری و رسوایی آنها خیلی‌خیلی بیشتر خواهد بود.

از لحاظ روان‌شناسی انسان موجودی مضطرب و ترسو است که سایه خود را با تیر می‌زند. در زمان بروز یک بحران، انسان‌ها تمامی حوادث پیرامون را به خودشان نسبت می‌دهند. به طور مثال امریکایی‌ها و روس‌ها هم این‌چنین خطایی را انجام می‌دهند و در آینده هم تکرار خواهد شد؛ اما با نتایج فجیع‌تر.

۱- پرواز شماره ۱۷ هواپیمایی مالزی (اختصاری MH17) پرواز مستقیم شرکت هواپیمایی مالزی بود که از آمستردام در هلند به مقصد کوالالامپور در مالزی در حرکت بود. این پرواز در میان راه در مرز روسیه و اوکراین سرنگون شد. گزارش‌های اولیه از پرتاب موشک به سمت هواپیما به‌عنوان دلیل سقوط آن اشاره می‌کنند. همچنین این گزارش‌ها مرگ تمامی سرنشینان این هواپیما را تأیید کردند. دولت اوکراین و جدایی‌طلبان طرف‌دار روسیه یکدیگر را به سرنگونی این هواپیما متهم کردند ملیت مسافران هواپیما عبارت‌اند از: ۱۹۳ شهروند هلند، ۲۷ استرالیایی، ۴۳ مالزیایی، ۱۲ اندونزیایی، ۱۰ بریتانیایی به همراه ۴ آلمانی، ۴ بلژیکی، ۳ فیلیپینی ۱ نیوزلندی و ۱ کانادایی در پرواز ام. اچ ۱۷ حضور داشته‌اند که همگی کشته شده‌اند. پس از این حادثه کشورهای مختلف جهان از دولت اوکراین و جدایی‌طلبان طرف‌دار روسیه خواسته‌اند ضمن برقراری آتش‌بس، با تحقیقات بین‌المللی در مورد سقوط هواپیمای مسافربری مالزیایی همکاری کنند.

 

۲- پرواز مسافربری شماره ۶۵۵ شرکت هواپیمایی ایران‌ایر با شناسه «IR655» از تهران به مقصد دوبی در تاریخ ۱۲ تیر ۱۳۶۷ در خلال جنگ ایران و عراق (۳ ژوئیه ۱۹۸۸ میلادی) پس از توقف بین‌راهی در بندرعباس به سمت دوبی در حرکت بود که با شلیک دو موشک ریم-۶۶ استاندارد از ناو یو اس‌اس وینسنس متعلق به نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا در ارتفاع ۱۲ هزارپایی بر فراز خلیج‌فارس سرنگون شد و تمامی ۲۹۰ سرنشین آن که شامل ۴۶ مسافر غیرایرانی و ۶۶ کودک (زیر ۱۳ سال) بودند، جان باختند.

 

پرتاب دو موشک به‌طرف یک شی پرنده ناشناخته نشانه ترس و هراس از مرگ است که منجر به یک جنایت می‌شود. یعنی انسان‌ها برای حفظ جان خود حاضر به انجام هر جنایتی می‌شوند. اگر اپراتور سامانه پدافند هوایی با فاصله نزدیک دو موشک به‌طرف یک هدف پرتاب کند، بیانگر این است که کنترل مدفوع و ادرار خود را ازدست‌داده است.

 

اما نظر قطعی ما باتوجه‌به شواهد و مدارک افشا شده (اظهارات)  در این مورد چیست؟

بعد از حمله موشکی به پایگاه عین الاسد در استان الانبار عراق و پایگاهی در اربیل، گزارش احتمال شلیک موشک کروز به‌تمامی سامانه‌های پدافند هوایی ارسال شده است. موشک‌های کروز برای مسیریابی و انهدام هدف از سامانه GPS استفاده می‌کنند. یعنی اگر این سامانه موقعیت‌یابی مختل شود، موشک‌های کروز به‌اصطلاح کور و گمراه شده و پرت‌وپلا می‌زنند. یعنی کیلومترها از هدف اصلی فاصله گرفته یا با کوه‌ها تصادم می‌کنند یا در مکان‌های بی‌خطر منهدم می‌شوند. یعنی با مداخله در این سیستم مسیریابی، سامانه پدافند هوایی دزفول با یک عدم قطعیت بزرگ در جهت، ارتفاع، موقعیت و مکان خود روی نقشه ایران مواجه شده است. اما چگونه؟

 

اگر سامانه پدافند هوایی مجهز به رادار آنالوگ بود، مسیر هواپیما از نقطه A به B مشاهده می‌شد. سامانه در مرکز است. اما رادارهای پیشرفته امروزی، دیجیتال اسمارت و روی نقشه یا اطلس جهانی کار می‌کنند.

 

 

به باور ما بعد از ایجاد اختلال در  GPS ، موقعیت جغرافیایی سامانه دزفول (تور) به نسبت سامانه GPS نه‌تنها روی نقشه ایران دچار چرخش ۱۰۷ درجه‌ای می‌شود؛ بلکه به نقطه b روی نقشه و عمق زمین یعنی ارتفاع منفی از سطح دریا منتقل می‌شود. نقطه a محل حقیقی سامانه روی سطح زمین است ولی b محل مجازی سامانه است که می‌تواند به‌طرف شرق نیز متمایل شده باشد.

 

 

یعنی اگر رادار آنالوگ داخل سامانه نبوده باشد و تمامی تجهیزات دیجیتال و هوشمند بوده باشند، اپراتور سامانه پدافند هوایی مرتکب هیچ‌گونه خطا و اشتباهی نشده است. او واقعاً متوجه شده است که یک موشک کروز با ارتفاع کم از سطح دریا، بلند شده و مستقیم به‌طرف خودش در حال شیرجه زدن است و باعجله دو موشک ضدهوایی را پشت‌سرهم شلیک نموده است تا از مرگ حتمی خود و اطرافیانش جلوگیری کند. اما چرا این‌گونه شده است؟

همان‌طور که می‌دانیم امروزه سیستم‌های موقعیت یا مکان‌یابی از نظریه نسبیت خاص استفاده می‌کنند!

نسبیت خاص (به انگلیسی: (SR)Special Relativity) نظریه‌ای فیزیکی دربارهٔ اندازه‌گیری در چارچوب مرجع لخت است که در سال ۱۹۰۵ میلادی توسط آلبرت اینشتین در نوشتاری با نام «در باب الکترودینامیک و حرکت اجسام» مطرح شد. گالیلئو گالیله قبلاً چنین اصلی را بیان نموده بود که تمام حرکات یکنواخت نسبی هستند و هیچ حالت سکون مطلق و تعریف شده‌ای وجود ندارد (چارچوب مرجع برتر وجود ندارد). این اصل امروزه اصل نسبیت گالیله خوانده می‌شود. انیشتین این اصل را با درنظرگرفتن پدیده سرعت ثابت نورگسترش داد؛ پدیده‌ای که به‌تازگی در آزمایش مایکلسون-مورلی مشاهده شده بود.

این به این معنی است که رادار سیستم‌های پدافند هوایی تور داده‌های یک دستگاه مختصات کروی را به یک دستگاه مختصات نا اقلیدسی (سطح کره زمین یا نقشه اطلس) منتقل و منطبق می‌کند و برای این کار می‌بایست که موقعیت حقیقی خودش نسبت به سطح زمین یا همان سیستم موقعیت‌یابی را روی نقشه لحاظ و کاملاً مشخص کند که خود سامانه برای این کار از سیستم GPS استفاده می‌کنند. اگر اپراتور در تنظیم سامانه دچار اختلاف ۱۰۷ درجه‌ای شده بود آنگاه راستای حرکت ثبت شده در اثر خطا نه نقطه‌چین سیاه بلکه خط قرمزرنگ می‌شد.

ولی واقعیت این است که با اختلال در سیستم GPS نه‌تنها موقعیت سامانه پدافند 107 درجه چرخیده است؛ بلکه به مختصات مجازی b آن‌هم با ارتفاع منفی یعنی زیرزمین منتقل شده است و اپراتور متوجه شده که شی ناشناس با ارتفاع و فاصله کم در حال نزدیک‌شدن است که قصد آن انهدام خود سامانه پدافند است نه چیز دیگری. به‌اصطلاح روی رادار پدافندی قفل شده است.

لازم به توضیح است چنانچه امکاناتی برای قفل‌کردن مختصات حقیقی سامانه قبل از شروع جنگ الکترونیک در اختیار اپراتور بوده و آن را انجام نداده است با کمال تأسف اپراتور سامانه نیز مقصر می‌شود.

اما دوربین اپتیکی مادون‌قرمز سامانه:

این دوربین وقتی کارایی دارد که از طرف جلو و عقب به هواپیما نگریسته شود و دو یا چهار و ... موتور در بال‌ها و یک موتور در عقب و ... دیده شود تا نظامی بودن شی تأیید شود. اولاً اگر از دوربین استفاده می‌شد آنها از زاویه ۱۰۷ درجه‌ای به مسیر پرواز نگاه کرده و چیزی دستگیرشان نمی‌شد، ثانیاً فرصت انجام این کار را نداشته‌اند. طبق مشاهدات آنها روی صفحه رادار، تنها چند ثانیه با زنده بودن یا مرگ فاصله داشته‌اند. هرکسی جای اپراتور بود آن شلیک را انجام می‌داد. اولویت اول انسان‌ها حفظ جان خودشان و اطرافیانشان است.

احتمال این وجود دارد که کل سامانه متحرک، قبلاً در نقطه b بوده و بعد از انتقال به نقطه a موقعیت مکانی جدید را به‌روز نکرده است که در این صورت، مقصر اصلی خود اپراتور است؛ ولی احتمال آن خیلی‌خیلی کم است؛ چون شی پرنده در ارتفاع پایین شناسایی شده است. طبق این اطلاعات آخرین ارتفاع ثبت‌شدهٔ هواپیما در ارتفاع ۷٬۹۲۵ فوت (۲٬۴۱۶ متر) بالاتر از سطح دریا با سرعت زمینی ۲۷۵ گره (۵۰۹ کیلومتر بر ساعت) ثبت شده است. یعنی موقعیت مجازی سامانه پدافند هوایی در نقطه b در عمق منفی 2000 متری از سطح دریا بوده و هواپیما در ارتفاع ۴۱۶ متری روی نقشه رویت شده است که مربوط به موشک کروز ضد پدافند هوایی می‌شود و نه یک پرواز مسافربری.

به علت وجود تحریم‌های شدید، احتمال استفاده از قطعات غیر اورجینال، تقلبی، استوک، کارکرده و دست‌کاری یا خراب شده بسیار زیاد است. که اکثر آنها از خود کانادا تهیه می‌شود. یعنی قطعات و فناوری توسط خود دو تابعیتی‌ها وارد می‌شود.

همان‌طور که می‌دانیم کشور کانادا یکی از مقاصد انتقال پول کثیف از مبدأ ایران است. یعنی حجم قابل‌توجهی از پول‌های دزدیده شده با منشأ اختلاس، کلاهبرداری، جعل، رانت، قاچاق کالا و ارز و ... از ایران، به مقصد کانادا پول‌شویی و انتقال داده می‌شود. ولی سیاست‌مداران کانادا که از ادغام دو ژن انگلیسی - اسکاتلندی و فرانسوی (مری و نوسترآداموس) پدیدار شده‌اند، سیاست هوشمندانه‌ای در قبال این حادثه گرفته‌اند. یعنی تهاتر خون‌بهای ایرانی با مال مسروقه ایرانی. یعنی از جیب راست به جیب چپ. چون انگلیسی‌ها چپ‌دست هستند و مهارت زیادی در کاربرد و استفاده از دست راست ندارند و این پول چه مال دزدی باشد و چه خون‌بها، در نهایت در بانک‌های کانادایی به گردش خواهد افتاد و خیر و فایده و سود آن نصیب کشور کانادا، مستعمره پادشاهی انگلیس و در ظاهر خودمختار یا دمکرات یا فدرال می‌شود.

احتمال بسیار زیادی وجود دارد که بعد از شلیک دو موشک، خدمه و اپراتور سامانه پدافند، از محل گریخته و فرار کرده‌اند تا مورد اصابت موشک کروز ضد رادار قرار نگیرند و دلیل بازداشت و توبیخ آنها نیز ترک محل خدمت و پست نظامی است نه شلیک به‌طرف هواپیما. به‌هرحال بازماندگان این حادثه نیز خودشان می‌توانند اقدام به توقیف و تملک اموال مسروقه ایرانیان در خاک کانادا بکنند؛ چون درست است که ایران عضو معاهده FATF نیست؛ ولی دولت کانادا عضو ششم این پیمان‌نامه بوده و می‌بایست از محل توقیف این اموال، خون‌بهای مسافران هواپیما را وصول و پرداخت کند. نوش‌جانتان ما هم به شما وکالت تام می‌دهیم. وگرنه دولت‌ها و سیاست‌مداران اهداف خود را دنبال کرده و در نهایت سر بازماندگان بی‌کلاه می‌ماند.

گروه ویژه اقدام مالی، (به انگلیسی: Financial Action Task Force) به‌اختصار اِف‌اِی‌تی‌اِف یا فَت‌اِف (FATF)، همچنین شناخته‌شده در زبان فرانسوی با نام Groupe d'action financière (GAFI، سازمانی بین‌دولتی است که در سال ۱۹۸۹ با ابتکار گروه هفت با نگرش به سیاست‌های توسعه برای مبارزه با پول‌شویی بنیاد شده است. این سازمان در سال ۲۰۰۱ به کارزار مبارزه با تأمین مالی تروریسم پیوست. دبیرخانه اِف‌اِی‌تی‌اِف مستقر در مقر سازمان همکاری و توسعه اقتصادی در پاریس است. در گذر زمان، فعالیت‌های این گروه گسترده‌تر شد و در نتیجه در سال ۲۰۱۲ مقابله با تأمین مالی فعالیت‌های اشاعه‌ای نیز به مأموریت این گروه افزوده شد و در همین سال واپسین ویرایش توصیه‌های خود را برای مقابله با جرایم مالی (تأمین مالی تروریسم، تأمین مالی فعالیت‌های اشاعه‌ای، پول‌شویی و غیره) منتشر کرد. عنوان این توصیه‌نامه «استانداردهای بین‌المللی در مبارزه با پول‌شویی و تأمین مالی تروریسم و اشاعه گری» است.

دو تابعیتی = دودره‌باز = دو رو = جاسوس دوجانبه = وطن فروش = خائن

 

سقوط هواپیما واقعاً فاجعه بزرگی برای دستگاه‌های اطلاعاتی و نظامی بود؛ چون تمامی سرمایه‌گذاری و زحمات چند ساله آنها به بادرفت و چه پروژه‌هایی که نیمه کاره و ناتمام ماند. دسترسی‌ها قطع شد و چه مارهایی که می‌توانستند از لانه خودشان خارج کنند. تمام سعی و تلاش وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه کنسل‌کردن این پرواز بود، ولی نتوانستند بهانه‌ای موجه برایش پیدا کنند. تنها راه ممکن به تأخیرانداختن پرواز بود آن هم به بهانه اضافه‌بار و آن هم تا مدتی کارساز بود وگرنه هویت و ماهیت اصلی مسافرین پرواز برای دستگاه‌های اطلاعاتی خارجی لو می‌رفت. آنها مجبور شدند که در آن وضعیت بحرانی اجازه پرواز را صادر کنند و فاجعه روی داد؛ یعنی از همان چیزی که می‌ترسیدند بر سرشان آمد و پروژه‌های نظامی و عملیات اطلاعاتی یتیم یا عقیم شد.

پرواز شماره ۷۵۲ هواپیمایی کشور اوکراین (PS۷۵۲) یک فروند هواپیمای مسافربری از مبدأ تهران به مقصد کی‌یف بود که ۶:۱۳ روز ۱۸ دی‌ماه ۱۳۹۸ (۸ ژانویه ۲۰۲۰) و تنها چند ساعت بعد از حمله موشکی ایران به پایگاه عین الاسد آمریکا، با ۱۷۶ سرنشین و ۵۷ دقیقه تأخیر (به علت اضافه بار) از فرودگاه امام خمینی تهران به مقصد کیف اوکراین برخاست؛ این هواپیما تنها شش دقیقه پس از پرواز و ساعت ۶:۱۹ در منطقه‌ای غیر مسکونی بین شهریار و پرند سقوط کرد و همه سرنشینان آن جان باختند.

https://www.imna.ir/news

در ساعت یک و 20 دقیقه تا یک و 40 دقیقه به وقت محلی هواپیما سوختگیری کرده و به میزان 9510 کیلوگرم معادل 11800 لیتر سوخت دریافت نموده و متعاقباً پس از مشخص شدن مقدار بار دریافت شده از مسافران (310 بسته به وزن 6794کیلوگرم) به دلیل اضافه بودن وزن هواپیما از وزن مجاز اعلام شده، 82 بسته از بار مسافران به وزن 2094 کیلو گرم متعلق به مسافران به مقصد کانادا ازسوی شرکت خدمات فرودگاهی سامان جدا سازی شده و بارگیری نشده است.

https://www.irna.ir/news

 

یعنی خیلی از تجهیزات و مدارک و اسناد مهم نظامی و اطلاعاتی نیز از بار هواپیما جدا شده است؛ چون همراه بودن آنها در آن وضعیت ریسک خیلی بالایی داشته است. به بیان ساده این بارها قرار بوده که در وقت و زمان مناسب دیگری و به‌صورت امن به کانادا منتقل شود. کسانی که اقدام به کم‌کردن بار هواپیما کرده‌اند موضوع را تلفنی به سرنشینان هواپیما اعلام کرده‌اند و برای ازبین‌بردن سابقه تماس‌ها و مکالمات مجبور به جمع‌آوری و امحا تلفن‌های همراه، تبلت‌ها، لب تاب‌ها و... شده‌اند؛ چون مکالمات با نرم‌افزارهای خاصی انجام می‌شده است. بعضی از سرنشینان هواپیما تماس‌های دائمی و مستمر با خارج از پرواز را داشته‌اند و اهمیت زیادی به قوانین پرواز هم نمی‌داده اند. این‌گونه تجهیزات و نرم‌افزارها آخرین موقعیت و وضعیت مالک و صاحب آن به همراه اطلاعات پیرامونی را جمع‌آوری و ارسال می‌کند تا تیم پشتیبانی در جریان کار یا عملیات بوده باشد.



اگر از کاربران تاکسی‌های اینترنتی باشید یا برای مسیریابی در شهر شلوغی مانند تهران از نقشه‌های آنلاین برای پیدا کردن آدرس استفاده می‌کنید، حتما متوجه شده‌اید که این مسیریاب‌ها دیگر مانند گذشته مسیر درستی به کاربر نمی‌دهند. پیگیری شرق از تاکسی‌های اینترنتی و نقشه و مسیریاب‌های داخلی نشان می‌دهد که اختلال در GPS که از هفته گذشته شدت گرفته بود باعث شده تا مسیربابی در تهران به درستی اتفاق نیفتد.

به گزارش شرق، هفته گذشته جواد عامل، مدیرعامل مسیریاب نشان در گفتگویی اعلام کرد کاری که در حال صورت گرفتن از یک منبع ناشناس جعل GPS یا Spoofing GPS است که باعث می‌شود اپلیکیشن‌های مسیریاب و نقشه‌ها دچار مشکل شوند.
حالا شواهد نشان می‌دهد این مشکل همچنان ادامه دارد. یک راننده اسنپ در مورد مشکلات مسیریابی می‌گوید: «چند هفته‌ای است که مسیریاب بلد و نشان که می‌توانیم از آن‌ها استفاده کنیم به درستی کار نمی‌کند و نمی‌توانیم مسیر‌ها را به درستی و براساس دیتای صحیح ماهواره‌ای پیدا کنیم.» او ادامه می‌دهد: «قبل از این اختلال‌ها همیشه مسیرباب‌ها دو مسیر به کاربر برای پیدا کردن راه نشان می‌دادند، اما حالا دورترین و پرت‌ترین مسیر به کاربر پیشنهاد داده می‌شود.» به گفته او مسیرباب‌ها حتی مکانی که کاربر در حال‌حاضر در آن هستند هم به اشتباه نشان می‌دهند.

پیگیری از وزارت ارتباطات به عنوان متولی فرکانسی در کشور نشان می‌دهد که آن‌ها هیچ تغییری در مسیر‌های فرکانسی ایجاد نکرده‌اند تا باعث اختلال در GPS شود. همچنین وزارت ارتباطات در پیگیری در مورد دلیل این اختلال اعلام کرد که متولی در این زمینه نیست و باید نهاد‌های نظامی و امنیتی پاسخگو باشند.

بیش از دو هفته است که سیستم GPS کشور با اختلال مواجه است و بسیاری از کسب‌وکار‌ها و کاربرانی که با نقشه و مسیریاب سروکار دارند با مشکل مواجه هستند. تا کنون و در پیگیری‌ها هیچ نهادی نسبت به این اختلال ایجاد شده واکنش نشان نداده است. این اختلال طبق پیگیری‌های انجام شده در شهر‌های بزرگ از جمله تهران و اصفهان بیشتر دیده می‌شود.

سال ۱۳۹۸ وزیر ارتباطات دولت دوازدهم هم اعلام کرده بود که اختلال در GPS باعث مشکلات فراوانی شده بود. آن زمان وزیر ارتباطات دولت دوازدهم این اختلال را نشات از یک اختلال دانسته که سازمان تنظیم و مقررات ارتباطات رادیویی کشور در تکاپوی بیشتر برای یافتن علت اصلی این موضوع است.

همچنین محمدجواد آذری جهرمی در مورد ثبت شکایت در خصوص این اختلال گفته و اعلام کرده بود: «در این زمینه شکایتی به قوه قضائیه ارجاع شده تا با بررسی دستگاه‌های امنیتی مبدا و منشا این سیگنال شناسایی شود، اما هم اکنون این سیگنال غیر فعال است و مشکل مذکور مدت زیادی است که حل شده است. نمی‌دانیم این اطلاعات ناخواسته یا عمدی بوده، اما رگولاتوری در این زمینه شکایتی را طرح کرده و شکایت رگولاتوری نیز مورد تائید قرار گرفته و نیازمند کمک دستگاه‌های امنیتی برای رفع این مشکل هستیم.» در نهایت هم مشخص نشد نتیجه این شکایت به کجا رسید.

https://www.asriran.com/fa/news/966681/ ... 8%A7%D8%B3

تین نیوز

در اواخر سپتامبر، چندین پرواز تجاری در نزدیکی ایران پس از کور شدن سیستم های ناوبری به بیراهه رفتند. هواپیماها ابتدا سیگنال های جعلی جی پی اس را دریافت کردند، یعنی سیگنال هایی که برای فریب دادن سیستم های هواپیما طراحی شده اند تا فکر کنند کیلومترها دورتر از مکان واقعی خود پرواز می کنند. یکی از این هواپیماها تقریباً بدون مجوز وارد حریم هوایی ایران شد. از آن موقع، کادر پرواز که به صورت آنلاین درباره این مشکل صحبت می کنند، گفته اند که این مشکل بدتر شده است و کارشناسان در حال رقابت برای تعیین اینکه چه کسی پشت آن است.

به گزارش تین نیوز، OPSGROUP، یک گروه بین المللی از خلبانان و تکنسین های پرواز، زنگ خطر را در مورد حوادث در ماه سپتامبر به صدا درآورد و شروع به جمع آوری داده ها برای به اشتراک گذاشتن این اطلاعات با اعضای خود و مردم کرد. به گفته OPSGROUP، چندین هواپیمای تجاری در منطقه خاورمیانه پس از دریافت سیگنال های ناوبری جعلی برای ماه ها، توانایی ناوبری را از دست داده اند.

به گفته OPSGROUP، این فعالیت در سه منطقه متمرکز است: بغداد، قاهره، و تل آویو. در پنج هفته گذشته بیش از 50 حادثه در ردیابی پروازهای تجاری رخ داده است.

در حالی که جعل GPS چیز جدیدی نیست، بردار خاص این حملات جدید قبلاً "غیرقابل تصور" بود، جعل سیستم، مرجع اینرسی را خراب می کند، قطعه ای از تجهیزات را عنوان "مغز" یک هواپیما که از ژیروسکوپ، شتاب سنج و سایر فناوری ها را شامل می شود .به هواپیماها به ردیابی مسیر کمک می کند..

پارازیت سیگنال در خاورمیانه رایج است، اما این نوع مشکل افزایش یافته است. به گفته تاد هامفریس، پروفسور UT Austin که در مورد ارتباطات ماهواره ای تحقیق می کند، از سال 2018 سیگنال های بسیار قدرتمندی در آسمان نزدیک سوریه وجود داشته است.

https://www.tinn.ir/%D8%A8%D8%AE%D8%B4- ... 9%86%D9%87

سامانه دزفول کلا فول دیجیتال است و خطا زده. روی نقشه خودش را گم کرده. مثل اسنپ تاکسی های تهران. ولی نه اینکه ثابت بوده کل ایران دورش چرخیده.

سامانه سیار دزفول اصولاً بعد از استقرار می‌بایست که موقعیت خودش را تشخیص و قفل می‌کرده ولی نکرده. چرا؟

چون سامانه تور روسی در حال حرکت با سرعت زیاد هم کار می‌کند. اصولاً سامانه سیار موقعیت سیاری دارد هر چند که یکجا پارک کرده باشد؛ ولی موقعیت قفل نمی‌شود و باز است. سامانه روسی متوجه جمینگ و اختلال رادیویی می‌شود؛ ولی دزفول نفهمیده است.

 

ویدئو عمل کرد تور ام یک روسی:
https://www.aparat.com/v/r51D0
https://www.aparat.com/v/4jIOU


https://www.aparat.com/v/Ezb5s
ولی دزفول کجا و تور ام یک روسی کجا. خرابکاری و افتضاح کرده است. همانند یک اسنپ تاکسی توقف کرده شده. راننده‌تاکسی شهر خود را می‌شناسد و سریع متوجه خطای گوشی و سیستم اسنپ می‌شود؛ ولی اپراتور دزفول بی‌خبر از همه‌جا بوده است. برای حفظ جان خودشان مجبور به شلیک دو موشک بودند درحالی‌که نقشه‌خوانی کلاً غلط بوده است.

 

سپس فرماندهان سپاه پاسداران اعلام کردند که هواپیمای مسافربری اوکراین را با یک موشک کروز اشتباه گرفته‌اند و دلیل چرخش یا انحراف هواپیما نبوده است. فرمانده نیروی هوافضای سپاه با بیان اینکه اگرچه در آن شب نیروهای پدافندی ایران در بالاترین سطح هشدار بوده‌اند، اما «به‌خاطر برخی ملاحظات» منطقه پرواز ممنوع اعلام نمی‌شود. حاجی‌زاده می‌افزاید که «اپراتور هواپیما را کروز تشخیص می‌دهد و موظف بوده است در چنین شرایطی تماس بگیرد و تأییدیه را بگیرد، خطای اپراتور هم همین است؛ اما ظاهراً سیستم ارتباطی‌اش با اختلال روبه‌رو بوده است و نمی‌تواند تماس بگیرد که شاید به دلیل شلوغ بودن شبکه یا جمینگ (نوعی اختلال جنگ الکترونیک بر ضد رادار) بوده است که در نهایت او ۱۰ ثانیه فرصت داشته است که تصمیم بگیرد. حاجی‌زاده تصریح کرد: او در این شرایط این تصمیم بد را می‌گیرد و موشک را شلیک می‌کند.» مجله فوربز، در مقاله‌ای تحقیقی با بررسی شرایط مختلف هواپیما و پدافند، نشان می‌دهد که اپراتور پدافند هوایی، حداقل ۱ دقیقه و ۵۳ ثانیه و حداکثر ۳ دقیقه و ۳۹ ثانیه برای تصمیم‌گیری پیش از شلیک به هواپیما را داشته است.

یکی از سامانه‌های دفاع هوایی تهران، «پس از جابه‌جایی»، به دلیل «خطای انسانی» و فراموش‌کردن اجرای مراحل الزامی بعد از جابه‌جایی، دچار خطایی برابر با ۱۰۷ درجه می‌شود

1 - جمینگ قطعی است
2- سیستم متحرک تور نبوده بلکه دزفول ساکن بوده است. چون تور سیار است ولی دزفول مثل توپخانه مستقر می شود.

دزفول = سیستم الکترونیک روسی + سیستم الکترونیک غربی + GPS غربی = خطا

کسی در این میان دروغ نمی‌گوید. غربی‌ها و شرقی‌ها سیستم های خودشان را تحلیل می‌کنند و آن دو تحلیل در دزفول ادغام شده است. تو بگو خودشان هم نمی‌دانند چی به چی شده.

۱۰ ثانیه = حداقل ۱ دقیقه و ۵۳ ثانیه و حداکثر ۳ دقیقه و ۳۹ ثانیه = اختلاف تقویم = اختلاف زمانی

هر دو طرف راست می‌گویند؛ ولی سیستم قاتی شده است. اینها زمینی مختل شده ولی آنها ماهواره‌ای دقیق. اختلال جی‌پی‌اس خودی و بر علیه موشک کروز بوده که بر علیه دزفول عمل کرده است. خلبان هم اختلال را متوجه شده است.

در حالت غیرجنگی، اپراتور سامانه یا در حال خواب است یا فوتبال و تفریح یا در مرخصی. کل سامانه هم خاموش است. ولی شرایط جنگی فرق می‌کند. نوع پدافند و امکاناتش فرق دارد. جعل هویت وجود دارد. احتمال گمراه‌کردن و فریب‌دادن سامانه وجود دارد. جمینگ بدتر از همه. اولویت اول جان خود اپراتور است و به کسی رحم نمی‌کنند. چون هدف اولیه جنگ کلاسیک، خود پدافند هوایی است. بعداً اهداف دیگر تخریب می‌شوند. تور ام یک با نقشه‌خوانی و موقعیت‌یابی و جهت‌یابی و... سروکاری ندارد؛ بلکه منطقه را پروازممنوع می‌کند و در یک محیط ۳۶۰ درجه تا جایی که برد دارد، آتش‌به‌اختیار است. پرنده پر زد می‌زند. تاکتیک جنگ فرق دارد. مدل شما غربی است؛ ولی مدل روسی این‌گونه است که یک منطقه را پروازممنوع می‌کنند و اصلاً نیروی خودی هم حق ندارد وارد آن شود که اگر شد، سیگنال دوست و دشمن مورد قبول نیست. اپراتور به برادر خودش رحم نمی‌کند اگر چه خلبان بوده باشد. فرمانده گفته هر چه که آمد بزنیدش، حتی اگر پدرت آمد که اگر نزنی، اعدام صحرایی می‌شوی. داخل برد سامانه بزن و به نیروی خودی هم دستور دادند که آنجا نروید که اگر رفتی، خونت پای خودت. تکنیک‌ها و تاکتیک‌های جنگی فرق دارد؛ چون شرایط متغیر است. دروس نظامی فرق دارند. شما با تحلیل غربی متوجه اصل قضیه نمی‌شوید. الان در روسیه مناطقی وجود دارد که نیروی هوایی رفت آنجا، متلاشی می‌شود؛ چون آن دیگر خودی نیست؛ بلکه جاسوس یا نفوذی دشمن در لباس خودی است. مگر با هواپیمای تجاری و مسافری نمی‌توان حمله کرد؟ 11 سپتامبر چه بود؟ چند تا هواپیمای مسافری پر از مسافر با ظرفیت‌تکمیل که توسط القاعده دزدیده شده بود، در راه پنتاگون بودند. به جنگنده نظامی دستور دادند به هواپیما شلیک کن و صدها زن و مرد و کودک و پیر و جوان را بکش. فرمانده ارتش امریکا به خلبان جنگی امریکایی دستور داد که کل شهروندان امریکایی داخل هواپیما را بزن‌بکش چون در راه پنتاگون هستند. آنها همگی مردنی هستند که اگر تو زودتر بکشی، پنتاگون را نجات دادی که اگر نکشی پنتاگون هم کشته می‌شود. درحالی‌که می‌توانستند پنتاگون را خالی از سکنه کنند و تنها سازه آن نابود شود؛ ولی بی‌فایده بود. به خلبان گفتند که بد و بدتر است تو بد را انتخاب کن و بزن که نزنی دادگاهی می‌شوی.

حملات ۱۱ سپتامبر که بیشتر در زبان انگلیسی ۹/۱۱ ( nine eleven) خوانده می‌شود، سلسله‌ای از حملات تروریستی انتحاری در ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ توسط گروه تروریستی القاعده به رهبری و برنامه ریزی اسامه بن لادن در شهر نیویورک (بخش منهتن)، ایالات متحده آمریکا بود.[۱] در این حادثه نوزده تن از عناصر القاعده، چهار هواپیمای تجاری-مسافربری را ربودند.[۲] هواپیماربایان دو هواپیما را در فاصله‌های زمانی گوناگون به برج‌های دوقلوی مرکز تجارت جهانی در نیویورک کوبیدند. در نتیجه این دو برخورد، همه مسافران به همراه تعداد بسیاری از شهروندان ایالات متحده در ساختمان‌ها کشته شدند. هر دو ساختمان، پس از دو ساعت به‌طور کامل ویران شدند و خسارت فراوانی به ساختمان‌های پیرامون زدند.[۳][۴] گروه هواپیماربایان هواپیمای سوم را به پنتاگون، واقع در ارلینگتون در ویرجینیا زدند. هواپیمای چهارم در محلی نزدیک شنکزویل، در ایالت پنسیلوانیا سرنگون شد؛ این در حالی بود که شماری از مسافران و خدمه پرواز پیش از سرنگونی هواپیما، تلاش کرده‌بودند تا کنترل هواپیما را که هواپیماربایان آن را به سمت واشینگتن، دی.سی. هدایت می‌کردند، به دست بگیرند. هیچ‌ یک از مسافران این پرواز و سه پرواز دیگر زنده نماندند. هدف هواپیماربایان در پرواز چهارم، کوباندن هواپیما به کاخ کنگره آمریکا واقع در واشینگتن، دی. سی بود که این هدف ناموفق ماند.

https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%AD%D9 ... 8%A8%D8%B1

همه‌جا دروغ و پرت‌وپلاگویی است. سرنشینان پرواز چهارم از کجا می‌دانستند که سارقان چه هدفی دارند و چه کسی با خلبان پرواز خودش درگیر می‌شود تا پرواز سقوط کند. خلبان را بزنی خودت را زدی. با یک موشک هوا به هوا پرواز مسافری را ۱۰۰۰ درصد عمدی زدند. چون در راه کاخ سفید بود. تو بگو به خلبان جایزه و ترفیع و تشویقی هم دادند؛ ولی خلبان دیگری وای به حالش چون پنتاگون را به فنا داد.

 

گاه‌شمار ۱۱ سپتامبر

۷:۵۹ - پرواز شمارهٔ ۱۱ از فرودگاه بوستون به مقصد لس‌آنجلس

۸:۱۴ - پرواز شمارهٔ ۱۷۵ از فرودگاه بوستون به مقصد لس‌آنجلس

۸:۱۴ - اعلام ربوده شدن پرواز شمارهٔ ۱۱ توسط ۵ هواپیماربا

۸:۲۰ - پرواز شمارهٔ ۷۷ از فرودگاه واشینگتن به مقصد لس‌آنجلس

۸:۴۲ - پرواز شمارهٔ ۹۳ از فرودگاه نیوآرک به مقصد سانفرانسیسکو

۸:۴۲ - اعلام ربوده شدن پرواز شمارهٔ ۱۷۵ توسط ۵ هواپیما ربا

۸:۴۶ - برخورد نخستین هواپیمای ربوده شده (پرواز شمارهٔ ۱۱) به برج شمالی (WTC1) مرکز تجارت جهانی

۸:۵۰ - اعلام ربوده شدن پرواز شمارهٔ ۷۷

۹:۰۳ - برخورد دومین هواپیمای ربوده شده (پرواز شمارهٔ ۱۷۵) به برج جنوبی (WTC2) مرکز تجارت جهانی

۹:۱۷ - اعلام تعطیلی فرودگاه‌های منطقه نیویورک

۹:۲۱ - اعلام ممنوعیت تردد در کلیهٔ تونل‌ها و پل‌های نیویورک

۹:۲۸ - اعلام ربوده شدن پرواز شمارهٔ ۹۳

۹:۳۰ - جورج دبلیو بوش رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا در فلوریدا اعلام کرد که ایالات متحدهٔ آمریکا مورد حمله قرار گرفته‌است.

۹:۳۷ - برخورد پرواز شمارهٔ ۷۷ با بخش غربی ساختمان پنتاگون

۹:۴۰ - اعلام ممنوعیت پرواز برفراز ایالات متحدهٔ آمریکا برای نخستین بار در تاریخ هوانوردی این کشور

۹:۴۵ - تخلیهٔ کاخ سفید

۹:۵۷ - پرواز بوش از فلوریدا

۹:۵۹ - فروریختن برج جنوبی (WTC2) مرکز تجارت جهانی

۱۰:۰۳ - پرواز شمارهٔ ۹۳ در نتیجهٔ درگیری خلبان با هواپیما ربایان در پنسیلوانیا سقوط کرد. گزارش‌های بعدی حاکی از آن است که مسافران از حوادث رخداده در مرکز تجارت جهانی و پنتاگون مطلع شده بودند و در مقابل هواپیماربایان مقاومت می‌کردند. کمیسیون یازدهٔ سپتامبر معتقد بود که هدف پرواز ۹۳ یا ساختمان کنگرهٔ ایالات متحده یا کاخ سفید در واشینگتن بوده‌است قصه باور نکردنی

۱۰:۱۳ - تخلیهٔ ساختمان سازمان ملل متحد در نیویورک

۱۰:۲۲ - تخلیهٔ وزارت امور خارجه و وزارت دادگستری ایالات متحده و ساختمان بانک جهانی در واشینگتن دی. سی

۱۰:۲۴ - انتقال کلیهٔ هواپیماهای در حال پرواز در آسمان آمریکا به کانادا

۱۰:۲۸ - فروریختن برج شمالی (WTC1) مرکز تجارت جهانی

۱۰:۴۵ - تعطیلی کلیهٔ ساختمان‌های دولت فدرال در واشینگتن، دی.سی.

۱۰:۴۶ - قطع سفر کالین پاول وزیر امور خارجهٔ ایالات متحدهٔ آمریکا به آمریکای لاتین و بازگشت به کشور

۱۰:۵۰ - فروریختن یک ضلع ساختمان پنتاگون

۱۰:۵۴ - تعطیلی کلیهٔ اماکن دیپلماتیک اسرائیل در سراسر جهان

۱۰:۵۷ - اعلام تعطیلی کلیهٔ مراکز دولت ایالتی نیویورک

۱۱:۰۲ - درخواست رودی جولیانی شهردار نیویورک برای ماندن شهروندان در منازل

۱۱:۱۸ - اعلام گم‌شدن دو فروند هواپیمای مسافربری آمریکا: پرواز ۱۱، یک فروند بوئینگ ۷۶۷ از مبدأ بوستون به مقصد لس‌آنجلس به همراه ۸۱ مسافر و ۱۱ خدمه و پرواز ۷۷، یک فروند بوئینگ ۷۵۷ از مبدأ واشینگتن دی سی به مقصد لس‌آنجلس با ۵۸ مسافر و ۵ خدمه.

۱۱:۲۶ - اعلام سقوط پرواز ۹۳ از مبدأ نیوجرسی به مقصد سان‌فرانسیسکو

۱۱:۵۹ - اعلام سقوط پرواز ۱۷۵ از مبدأ بوستون به مقصد لس آنجلس با ۵۶ مسافر و ۹ خدمه

۱۲:۰۴ - تخلیهٔ فرودگاه بین‌المللی لس‌آنجلس

۱۲:۱۵ - تخلیهٔ فرودگاه بین‌المللی سانفرانسیسکو

۱۲:۱۵ - اعلام بالاترین وضعیت خطر در مرزهای ایالات متحدهٔ آمریکا با کانادا و مکزیک

۱۲:۳۰ - اعلام این‌که ۵۰ فروند هواپیما در آسمان آمریکا در حال پرواز هستند

۱۳:۰۴ - جورج بوش از پایگاه نیروی هوایی در بارکس دیل Barksdale Air Force Base گفت که ارتش ایالات متحده در سرتاسر جهان به حال آماده باش کامل درآمده‌است و تأکید کرد که عاملان این جنایات به‌شدت مجازات خواهند شد

۱۳:۲۷ - اعلام وضعیت اضطراری در شهر واشینگتن دی. سی

۱۳:۴۴ - پنتاگون اعلام کرد ۵ ناو جنگی و ۲ ناوهواپیمابر مسئولیت تأمین امنیت سواحل شرقی ایالات متحده را برعهده گرفته‌اند

۱۳:۴۸ - پرواز جورج بوش از پایگاه نیروی دریایی براکس دیل در لوئیزیانا به نقطهٔ نامعلوم

۱۴:۳۰ - اعلام ممنوعیت پروازهای تجاری در سرتاسر آمریکا تا روز چهارشنبه

۱۵:۵۵ - اعلام حضور جورج بوش در یک پایگاه نیروی هوایی در نبراسکا، شرکت بوش در یک کنفرانس ویدئویی با شرکت دیک چینی و کاندولیزا رایس

۱۶:۰۰ - سی‌ان‌ان خبر داد که مقامات آمریکایی به احتمال زیاد اسامه بن لادن را مسبب وقوع حوادث تروریستی می‌دانند[۷]

۱۶:۱۰ - آتش‌سوزی در ساختمان شمارهٔ ۷ مرکز تجارت جهانی

۱۶:۲۵ - تعطیلی بازار بورس نیویورک (وال استریت)

۱۶:۳۰ - پرواز جورج بوش از پایگاه نیروی هوایی آفوت در نبراسکا به سوی واشینگتن دی. سی

۱۷:۲۰ - فروریختن ساختمان شمارهٔ ۷ مرکز تجارت جهانی با ۴۷ طبقه

۱۸:۵۴ - ورود جورج بوش به واشینگتن تحت تدابیر شدید امنیتی، بازگشت لورا بوش به کاخ سفید

 

راست یا دروغ دوتا هواپیمای مسافری را هم در راه لس‌آنجلس زدند.

چرا؟ چون ارزش کاخ سفید خیلی بیشتر از جان شهروندان امریکایی است. چیزی که زیاد است آدم است؛ چون زادوولد می‌کنند؛ ولی کاخ سفید منحصربه‌فرد است و ارزش تاریخی و ملی دارد و اگر عده‌ای قربانی شوند، هیچ اشکالی ندارد. ایران هم بدتر از امریکاست.

منظور کلی سیاست‌مدار امریکایی چیست؟

شهروندان امریکایی ربوده شده داخل هواپیما، کاخ سفید را به جان‌عزیز خودشان و دیگران ترجیح دادند و شد اولویت اولشان. یعنی زمانی که متوجه شدند که کاخ سفید در خطر است، تصمیم به خودسوزی و انتحار گرفتند؛ یعنی ما و خانواده ما کشته و فدا و قربانی شوند بهتر از خسارت به کاخ سفید است. سریع‌تر از هوش مصنوعی تصمیم عاقلانه‌ای گرفتند. آنها قهرمان ملی ما بودند و با فداکاری و جان نصاری خود، سنبل ملی امریکا را حفظ کردند. زرشک. چه کسی خودش و دیگران را برای یک ساختمان قربانی می‌کند؟ آن هم در امریکای لائیک، روشنفکر، دگراندیش، فدرال، سکولار، سرمایه‌دار، دنیاطلب، دنبال عشق و حال و... منظور دوم چیست؟ القاعده مسلمانان جهادی انتحاری، اعتقاد و دین را بر جان خود ترجیح و مقدم دانستند و شهروند امریکایی نیز کاخ سفید را ترجیح داد. آنها در راه اسلام انتحار کردند ما هم کم نیاوردیم و در راه کاخ سفید انتحار کردیم. این هم افسانه امریکایی در مقابل افسانه ایرانی. نظامی ایرانی هم گفت اگر آن اتفاق نمی‌افتاد اتفاقات خیلی بدتری می‌افتاد آنها قربانی اهداف ملی ما و خودشان شدند و... عامه مردم امریکا و ایران هم قبول می‌کنند. یک‌جور خودفریبی و خود تسکینی و خوددرمانی شده است. آره جون عمه‌هایتان.

 

تحلیل سیستم پدافند تور ام یک روسی:

سه سیستم چرخان سوار بر روی‌هم است.

۱- رادار اصلی با سرعت زیاد و دائمی می‌چرخد. اسکن افقی دائمی. عمودی روی محور y می چرخد.


۲- زیر آن یک رادار چرخان دیگر با سرعت پایین است که روی هدف قفل می‌شود و وظیفه آن هدایت موشک تا نزدیکی هدف است. خطای موشک را اصلاح می‌کند. اسکن عمودی و افقی دائمی. عمودی روی محور y می چرخد و افقی روی محور x می چرخد و بالا و پایین می شود


۳ - سیستم حمل‌ونقل که آن هم متغیر و چرخان است. مثل ماشین‌سواری یا یک تانک.

قسمت ۱ و ۲ همیشه در حال چرخش هستند. این ویدئو را نگاه کنید.

https://www.aparat.com/v/r51D0

 

در ثانیه ۵۷ هدف شناسایی می‌شود. در واقع هدف یکی است ولی روی رادار آنالوگ ۳۶۰ درجه‌ای ۶ نقطه نورانی دیده می‌شود. علت چیست؟
محور رادار ۱ روی رادار ۲ در حال چرخش است و هر بار، هدف را در یک منطقه و مختصات متفاوت و جدید می‌یابد؛ ولی زیاد مهم نیست؛ چون همه آن نقاط روی یک خط افقی هستند و مشخص است که مربوط به یک شی پرنده در آسمان است. آن طوری در صفحه رادار دیده می‌شود. اگر قسمت ۲ نچرخد، فقط یک نقطه نورانی رویت می‌شود.

 

مجموعه نقاط هر هدف روی یک خط افقی است. دو هدف دو خط را ایجاد می‌کنند. علت چیست؟ فاصله هدف و ارتفاع پرواز یک زاویه را با سامانه می‌سازد.

آن زاویه به رادار پایینی ۲ گزارش می‌شود. زاویه عمودی رادار پایین ۲ تنظیم شده و با یک دورزدن رادار ۲، هدف را شناسایی و روی آن قفل می‌شود. بعد اینکه موشک شلیک شد، مختصات هدف و موشک را با یکدیگر مقایسه می‌کند. با ارسال سیگنال، مسیر موشک را اصلاح‌کرده تا به نزدیکی هدف برسد. موشک حسگر حساس دارد و وقتی متوجه شد که نزدیک هدف شده است، منفجر شده و مثل شاتگان ساچمه فولادی پرتاب می‌کند. هدف سوراخ‌سوراخ می‌شود.

در ۱ دقیقه و ۷ ثانیه یک سیستم NC یا سیستم CNC و یک ژیروسکوپ چرخش قسمت دوم بر اول را خنثی می‌کند و روی صفحه نشان می‌دهد و در این قسمت دیجیتال، هدف و موشک به‌صورت دونقطه متحرک دیده می‌شوند.

 

 

ولی این سیستم با نقشه‌خوانی کاری ندارد؛ یعنی خودش دستگاه مختصات مرجع است. یعنی می‌توان فهمید که هدف در حال نزدیک‌شدن است یا دورشدن و... اگر جهت شمال را به سیستم ساکن بدهید، روی رادار دیجیتال می‌توان فهمید که هدف در کدام جهت است؛ ولی اگر سامانه در حال حرکت باشد، کار دشوارتر است. یعنی هدف این سیستم درست‌کردن یک گنبد پدافند هوایی پروازممنوع است (یک نیم کره آسمانی). هدف در هر جهتی که بوده باشد، زیاد مهم نیست؛ بلکه ساقط کردن آن اهمیت دارد. چون قسمت دوم ثابت شده و روی هدف قفل کرده است، اطلاعات و داده آن توسط سیستم دیجیتال پردازش می‌شود. رادار یک برای اهداف بعدی کاربرد دارد. ۱ هدف‌یاب و ۲ شکارچی است.

عملکرد کل سیستم.

https://www.aparat.com/v/4jIOU

 

 

محمدرضا طباطبايی 16/8/1401

https://www.ki2100.com