Home   |  تماس با ما و ارسال مطالب |  پروژه‌ها  | نرم‌افزارهاي مورد نياز |

home

 

22-12-2023

 

ذره اوليه و نيروی اوليه (نظريه وحدت نيروها)

 

مقدمه:

دكارت گفته است " به نظر من واضح است كه كسي غير از خداوند نيست كه باقدرت کامل خويش ماده را با حركت و سكون اجزاي آن خلق كرده باشد و با مشيت بالغه خويش هم اكنون در عالم همان قدر حركت و سكوني را كه به هنگام خلق آن ايجاد كرده بود، حفظ كند. زيرا هرچند كه حركت فقط حالتي از احوال ماده متحرك است با وجود اين ماده مقدار خاصي از حركت را كه هرگز قابل زيادت و نقصان نيست، حفظ مي‌كند ولو اينكه در برخي از اجزاي آن گاهي حركت بيشتر و گاهي حركت كمتري وجود دارد ... "

در واقع يك موجود غير متحرك البته به‌غیر از خود خداوند، يك موجود مرده است و چنين به نظر می‌رسد كه ما در عالم هيچ حالت سكوني نداريم و همه چيز در حال حركت است براي اينكه اگر حركت وجود نداشته باشد تمام عالم درهم‌فرورفته و خلقت منهدم می‌شود. اينك اين سؤال مطرح می‌شود كه عامل حركت و آفرينش ماده باريوني (هيدروژن و ...) در عالم چيست؟ چون شواهد محکمی در دست است که نشان می‌دهد منشأ چهار نیروی (گرانش، الکترومغناطیس، هسته‌ای قوی و ضعیف) در ابتدای خلقت، یک ابر نیروی واحد بوده است.

 

اولين كهكشان شناخته شده از ماده تاريك:

"/ ستاره‌شناسان انگليسي معتقدند كه توانسته‌اند با استفاده از يك رادیوتلسکوپ، يك كهكشان متشكل از ماده تاريك را كشف كنند. آنها معتقدند اين كهكشان غير قابل‌مشاهده، به طور كامل از ماده تاريك تشكيل شده است . يك كهكشان تاريك، ناحيه‌اي از جهان كه داراي مقادير زيادي از ماده تاريك كه به شكل يك كهكشان مي‌چرخد، مي‌باشد . ولي در آن هيچ ستاره‌اي رويت نمي‌شود اين ناحيه تنها توسط يك رادیوتلسکوپ قابل رويت است . كهكشان مذكور براي اولین‌بار با تلسكوپ دانشگاه منچستر لوول رصد شد و صحت آن با تلسكوپ آرسيبو در پورتوريكو تأیید شد. چنين تصور می‌شود كه اين ماده ناشناخته كهكشان، همان ماده تاريك باشد. دكتر ديويس مي‌گويد: جهان رازهاي بسيار دارد، اما اين كشف بسيار مهم نشان مي‌دهد كه ما در اينكه چگونه به‌درستی بايد به عالم نگاه كنيم، مبتدي هستيم . يك تيم بين‌المللي از اوكراين، فرانسه، ايتاليا و استراليا در حال تحقيق بر روي كهكشان‌هاي تاريك هستند. آنها توزيع اتم‌هاي هيدروژن در سراسر عالم را مورد برسي قرار داده‌اند. گاز هيدروژن تابش‌هايي از خود گسيل مي‌كند كه در طول موج‌هاي راديويي قابل رويت است. اين تيم در خوشه كهكشاني سنبله كه حدود ۵۰ ميليون سال نوري از ما فاصله دارد، جسمي هيدروژني كه در حدود ۱۰۰ ميليون برابر خورشيد جرم دارد كشف كرده‌اند. دكتر رابرت مينچين از دانشگاه كارديف می‌گوید ما از سرعت چرخش كهكشان ويرگو ۲۱ دريافتيم كه اين جسم هزاران هزار بار سنگين‌تر از مقداري است كه می‌توانیم براي هيدروژن تنها در نظر بگيريم. اگر اين يك كهكشان معمولي بود می‌بایستی کاملاً درخشان می‌بود و با يك تلسكوپ آماتوري قابل رويت باشد . ولي این‌چنین نيست . "

 

 

اینك اگر در پشت اين كهكشان از جنس ماده تاريك (به باور ما ماده سوخته یا ماده اولیه) يك منبع نور بسیار، بسیار قوي فرض كنيم؛ اين كهكشان به‌صورت تصوير شبیه‌سازی‌شده فوق ديده خواهد شد. بديهي است بعد از اينكه تمام يا مقدار قابل‌توجهی از ماده اولیه اين كهكشان به گاز هيدروژن، هلیم و ... تبديل شد و بعد از تراكم گازها، ستارگان کم‌کم پديدار و كهكشان نوراني و افروخته می‌شود و اين می‌تواند سرآغاز نظريه‌اي جديد براي تولد و يا بهتر است بگوييم آفرينش کهکشان‌ها باشد.

 

اين پديده شگفت‌انگیز را چگونه می‌توان توجيه كرد:

و او كسي است [كه] آميخت (مخلوط، آشفته و روان كرد) دو دريا [را كه] اين شيريني گوارايي (دلپذير و نوشي) و اين [ديگري] نمكي شوري (تلخي) [است] و قرارداد (مقرر كرد) مابين آن دو برزخي (حايل و حد فاصلي) و دورباشي (دوري، جدايي) دور شده‌اي. آيه ۵۳ سوره فرقان

 

آميخت (مخلوط، آشفته و روان كرد) دو دريا [را تا] ملاقات كنند (به هم برسند) آن دو [با يكديگر] ۱۹ 

مابين آن دو برزخي (حايل و حد فاصلي) [است كه] تجاوز (تعدي به حريم) نمي‌كنند آن دو [همديگر را] ۲۰ رحمن 

 

چنين به نظر مي‌رسد كه درياي اول مقداري از روح خداوند است و درياي دوم مقداري از دخان (ماده تاريك، ماده مجهول) موجود در عالم باشد و حاصل فرایند، آفرينش ماده باريوني (‌ هيدروژن و ...) مي‌باشد كه روح خداوند در ماده به‌صورت ميادين الكتريكي، مغناطيسي، گرانشي و ... تجلي مي‌كند؛ همچنين به‌صورت امواج الكترومغناطيسي يعني نور (طیف‌های مرئی و غیر مرئی حامل انرژی). براي اينكه خداوند در سوره نور مي‌فرمايد:

 

خداوند نور آسمان‌ها و زمين [است] ، مثال نورش همچون جا چراغي (چراغ داني) [است كه] در آن چراغي [باشد] ، چراغ در شيشه‌اي (لامپي، تنگ بلوري) [است] ، شيشه (بلور) گويا آن است ستاره‌اي درخشاني (جواهر نشاني) [كه] مي‌سوزد (افروخته می‌شود) از درختي مبارك شده‌اي (خجسته‌اي) زيتوني، نه شرقي و نه غربي [است] ، نزديك است [كه] روغنش روشن شود (بتابد، بدرخشد) و اگرچه (درحالی‌که) لمس نكرده باشد (نرسيده باشد) آن را آتشي، نوري بر [روي] نوري، هدايت می‌كند خداوند به نورش كسي را كه می‌خواهد و می‌زند خداوند مثال‌ها را براي انسيان (مردم) و خداوند به هر چيزي دانايي [است]. آيه ۳۵ سوره نور

 

البته اين آيه دال بر اين موضوع نيز می‌شود كه توليد انرژي در ستارگان حاصل واكنش هسته‌اي همجوشي است نه فرایند اكسيداسيون (تركيب با اكسيژن) همانند سوختن روغن زيتون در چراغدان هاي قديمي. در گذشته چون صنایع شیشه‌گری وجود نداشت، این لامپ‌ها از تراشیدن در کوهی یا قندیل کریستال کوارتز در مصر به دست می‌آمد.

 

 

ما می‌توانیم چنین استنباط کنیم، همان‌طور که خداوند برای خلقت آدم از روح خود بر گل دمیده است به همین ترتیب و روال برای خلقت ماده باریونی (هیدروژن و ...) از روح خود بر ماده اولیه و یا دخان دمیده باشد.

پیشرفت مفهومی مهم در نظریه کوانتومی، پس از مدتی در سال ۱۹۲۴ حاصل شد. لوئیس دوبروی فیزیک‌دان جوان فرانسوی در پایان‌نامه دکترای خود پیشنهاد کرد که درست همان گونه که امواج نور در شرایط خاصی همچون ذرات عمل می‌کنند، ذرات نیز می‌توانند رفتار موجی از خود نشان دهند. او به‌ویژه اظهار داشت که الکترون‌ها که سابق‌براین به‌صورت کرات باردار سخت و غیرقابل‌نفوذ فرض می‌شدند، در واقع می‌توانند مانند نور یا موج آب، همچون امواج گسترده‌ای که از پراش یا تداخل حاصل می‌شوند، رفتار کنند.

یعنی روح و دخان قبل از آفرینش خداوند ساکن و ثابت و بدون حرکت بوده‌اند. ولی خداوند این دو دریا را مواج و روان‌کرده است تا در هم آمیزند و ترکیب شوند تا ماده و کائنات را بیافریند. یعنی به این دلیل مهم است که امروزه هم ذرات (جرم) و هم انرژی (نور) خاصیت موجی دارند و برعکس.  آن حرکت مواج و موجی تا روز قیامت ادامه خواهد داشت و امروزه کل کیهان همانند اقیانوسی مواج است. این موضوع ثابت شده است. حرکت ستارگان به‌دور مرکز کهکشان موج سینوسی است. ماده یا متریال حالت دوگانه دارد. موج مربوط به روح مواج شده و ذره مربوط به دخان تابع آن است. یعنی ماده موجی بودن خود را مدیون روح و ذره‌ای بودنش را مدیون دخان است. کل ماده در کیهان در حال موج‌زدن است که خاصیت ذره‌ای‌اش هم مشهود و معلوم است.

 

سپس (مستولی شد) پرداخت به‌جانب آسمان و آن دخانی (دودی، ماده سیاهی) بود، پس گفت برای آن و برای زمین که بیایید شما هر دو، راغبانه‌ای یا با کراهتی (مجبور شده‌ای) ، گفتند آن دو آمدیم اطاعت‌کنندگان (تسلیم‌شدگان) ۱۱ فصلت

 

قانون پایستگی انرژی:

این قانون بیان می‌کند که انرژی نه خودبه‌خود به وجود می‌آید و نه خودبه‌خود نابود می‌شود، بلکه از صورتی به‌صورت دیگر تبدیل می‌گردد. البته این قانون در داخل عالم تشکیل شده از ماده باریونی می‌تواند متصور باشد و همواره این سؤال برای انسان‌ها مطرح شده است که این‌همه انرژی از کجا آمده و به کجا می‌رود تا اینکه قانون رابطه هم ارزی جرم و انرژی در نظریه نسبیت مطرح شد. اما همان‌طور که می‌دانیم آزمون نشان داده است که تعداد ذرات زیراتمی در هیچ‌کدام از واکنش‌های همجوشی و یا شکافت هسته‌ها تغییر نمی‌کند، بلکه همواره تعداد آنها ثابت است و در اندازه و مقدار جرم مجموعه آنها، قبل و بعد از واکنش تغییر ایجاد می‌شود و این موضوع بیانگر این واقعیت است که در این دو واکنش، خود ذرات به انرژی تبدیل نمی‌شوند. بلکه مقدار تغییر جرم مجموعه آنها (m∆) به انرژی تبدیل می‌شود و چنین به نظر می‌رسد که معادله هم ارزی جرم و انرژی نسبیت، صرفاً برای مقادیر m∆ معتبر است. تنها دلیل قانع‌کننده برای تبدیل جرم (خود ذرات) به انرژی، پدیده ماده - پادماده است که در مبحث (وارونگی میادین الکتریکی، توجیهی جدید برای تولید زوج ماده - پادماده. بر خلاف انتظار ما، ماده - پادماده یکدیگر را نابود نمی‌کنند) توضیح دادیم که اصولاً ماده هیچگاه از بین نمی‌رود، بلکه همواره تبدیلاتی از مواد (ماده باریونی، پادماده، ماده تاریک و ...) به همراه تولید و یا جذب انرژی روی می‌دهد. یعنی ماده - پادماده همدیگر را نابود نمی‌کنند. پادماده از وارونگی میدان ماده حاصل می‌شود و این تبدیلات، انرژی ردوبدل می‌کنند، یعنی این زوج ماده – ماده است که با دریافت انرژی تبدیل به زوج ماده – پادماده شده و چنین تصور می‌کنیم که انرژی تبدیل به ماده – پادماده می‌شود و برعکس که در واقع چنین نیست! برای اینکه همواره با زمینه فکری هم ارزی جرم و انرژی نسبیت به‌تمامی موضوعات فیزیکی نگریسته می‌شود که اگر این دیدگاه یا عینک را عوض کنیم، به موضوعات بسیار شگفت‌انگیز و جدیدی دست خواهیم یافت. اصولاً گرانش و جرم دو عامل وابسته به هم هستند که هرکدام به‌تنهایی قابل‌درک نیستند، شاید این گرانش است که به انرژی یا بهتر است بگوییم امواج الکترومغناطیس تبدیل می‌شود و ما به‌اشتباه جرم را قابل تبدیل به انرژی می‌دانیم. بزرگ‌ترین نقطه‌ضعف نسبیت این است که موجودیتی برای گرانش قائل نیست بلکه عقیده به انحنای فضا – زمان پیرامون جرم دارد که این سؤال مطرح می‌شود که اگر میدان گرانش، انحنای فضا – زمان است پس میدان الکتریکی و مغناطیسی چیست؟ و اگر جرم یا بار الکتریکی در فضا دوران داشته باشند چه پدیده‌هایی روی خواهد داد که نسبیت این مسائل را پیش‌بینی نکرده است. در نهایت می‌توان به این نتیجه رسید " همان‌طور که میدان الکتریکی و مغناطیسی یک زوج هستند و هرکدام از آنها به‌تنهایی معنی و وجود ندارند، حوزه جرم و میدان گرانش نیز یک زوج را تشکیل می‌دهند و هرکدام به‌تنهایی معنی و وجود نخواهند داشت "

امروزه فیزیک‌دان‌ها موفق شده‌اند نشان دهند که در درجه حرارت‌ها و انرژی بسیار بالا، تفاوت بین نیروی الکترومغناطیسی و نیروی ضعیف هسته‌ای از بین می‌رود و امکان دارد که در درجه حرارت‌ها و انرژی خیلی بالاتر،  تفاوت بین نیروی قوی و نیروی ضعیف هسته‌ای و همچنین تفاوت بین لپتون و کوارک‌ها نیز از بین برود، به‌گونه‌ای که فقط یک ذره اولیه و یک نیروی اولیه وجود داشته باشد. چنین شرایطی را حتی با بزرگ‌ترین و قوی‌ترین شتاب‌دهنده‌ها نیز نمی‌توان برقرار کرد ولی وحدت نیروها وجود داشته و وجود دارد چرا که این نیروی اولیه روح خداوند و این ذره اولیه دخان یا ماده اولیه است. 

آیا نظاره نکرده‌ای به‌سوی سرورت [که] چگونه پهن کرد (گسترش داد)  سایه (تاریکی) [را] و اگر می‌خواست حتماً قرار می‌داد آن را ساکنی (بدون حرکتی، همیشگی و دایمی) ، سپس قرار دادیم خورشید را برای آن دلیلی (علت و برهانی، هدایت و توجیهی، روشنایی) ۴۵

سپس قبض کنیم آن را به‌سوی خودمان، قبضی راحتی (گرفتن سهلی) ۴۶ فرقان

از مفهوم دو آیه فوق چنین برمی‌آید که در نهایت خداوند تمامی انرژی‌های انتشاریافته در عالم را جذب و تبدیل به روح می‌کند و چنین به نظر می‌رسد که در کیهان تبدیلات و موازنه‌ای مابین ماده اولیه، ماده باریونی و  ...  وجود دارد که صرفاً در مشیت و قدرت خداوند قرار گرفته است. 

 

" / اخترشناسان به‌تازگی شاهد پدیده‌ای بودند که پیش‌ازاین در پهنه کیهان سابقه نداشته است. رصدخانه پرتو ایکس چاندرای ناسا و تلسکوپ‌های نوری، هسته‌ای از ماده تاریک را آشکار ساخته‌اند که به‌شدت تهی از کهکشان‌ها است و ممکن است برای نظریه‌های موجود درباره رفتار ماده تاریک پرسش‌هایی را مطرح کند.

دکتر اندیشه مهدوی از دانشگاه ویکتوریای بریتیش کلمبیا می‌گوید؛ «این نتیجه‌ها درک ما از چگونگی ادغام شدن خوشه‌های کهکشانی را زیر سؤال می‌برد، حتی ممکن است باعث شود در مورد ماهیت خود ماده تاریک بیشتر پژوهش کنیم.»

یک خوشه کهکشانی از سه بخش ساخته شده است کهکشان‌هایی که دارای میلیاردها ستاره‌اند، گاز داغ بین کهکشان‌ها و ماده تاریک، ماده مرموز و ناشناخته‌ای است که سازنده بیشتر جرم کهکشان‌ها است و تنها از راه بررسی اثرهای گرانشی، می‌توان آن را آشکار ساخت. تلسکوپ‌های نوری می‌توانند نور ستارگان کهکشان‌ها را دریافت کنند و با استفاده از اثر ظریف ماده تاریک در خم کردن مسیر نور کهکشان‌های دوردست، مکان آن را پیدا کنند. تلسکوپ‌های پرتو ایکس همانند چاندرا نیز می‌تواند گازهایی را که دمای آن چند میلیون درجه سانتی‌گراد است آشکار کند.

یک نظریه فراگیر در مورد ماده تاریک می‌گوید که ماده تاریک و کهکشان‌ها، حتی طی یک برخورد شدید، مانند آنچه در نمونه خوشه گلوله (Bullet) مشاهده شد، باز هم باید با هم باشند. بااین‌همه هنگامی که اطلاعات چاندرا از منظومه خوشه کهکشانی با نام «Abell۵۲» همراه با اطلاعات نوری حاصل از تلسکوپ کانادا، فرانسه و هاوایی و تلسکوپ سوبارو مستقر در کوه مائونکی از این منظومه کهکشانی تلفیق شد، تصویر شگفت‌آوری به دست آمد. در این تصویر هسته‌ای از جنس ماده تاریک پیدا شد که دارای گاز داغ نیز بود، اما در آن از کهکشان‌های درخشان خبری نبود. دکتر هندریک هوکستر (که وی هم از دانشگاه ویکتوریاست) می‌گوید؛ «هنگامی که به این تصویر نگاه می‌کنیم، این‌گونه به نظر می‌رسد که انگار کهکشان‌ها را از هسته چگال ماده تاریک کنار گذشته‌اند. این اولین‌بار است که چنین پدیده‌ای را شاهد هستیم و این می‌تواند آزمونی بزرگ برای درک از چگونگی رفتار ماده تاریک باشد.»

در این تصویر علاوه بر هسته ماده تاریک، یک «منطقه نورانی» مشاهده شد که دارای گروهی از کهکشان‌ها است اما دارای ماده تاریک نیست یا مقدار آن کم است. به نظر می‌رسد در این تصویر ماده تاریک از کهکشان‌ها تفکیک شده است.

دکتر عارف بابول می‌گوید؛ «وجود این کهکشان‌ها که به تقریب خالی از ماده تاریک است در تضاد با درک فعلی ما از کیهان است. مدل استاندارد ما می‌گوید یک گروه خاص از کهکشان‌ها همانند این باید مقدار زیادی ماده تاریک داشته باشد. اینکه این کهکشان‌ها ماده تاریک ندارند، بیانگر چه چیزی است؟»

در خوشه گلوله که به نام lE۰۶۵۷-۵۶ مشهور است، طی برخورد از سرعت گاز داغ کاسته می‌شود، اما به نظر می‌رسد کهکشان‌ها و ماده تاریک بدون روبه‌رو شدن با سدی به راه خود ادامه می‌دهند. اما به نظر می‌رسد در  Abell۵۲۰، همان گونه که انتظار داریم کهکشان‌ها در اثر برخورد، با سدی روبه‌رو نمی‌شوند، درحالی‌که مقدار چشمگیری از ماده تاریک همراه با گاز داغ در میان خوشه باقی‌مانده است.

مهدوی و همکارانش دو تفسیر را برای یافته‌هایشان ممکن می‌دانند که هر دو تفسیر با نظریه‌های کنونی ناسازگار است. تفسیر اول این است که کهکشان‌ها در مجموعه پیچیده‌ای از اثرهای گرانشی از ماده تاریک جدا شده‌اند. این تفسیر مشکل‌ساز است زیرا شبیه‌سازی‌های رایانه‌ای نتوانسته است این اثر گرانشی را (که آن‌چنان قدرتمند است که توانسته چنین تفکیکی را موجب شود) به وجود آورد.

تفسیر دیگر آن است که ماده تاریک هم تحت‌تأثیر گرانش است و هم تحت‌تأثیر بر همکنش دیگری بین ذرات ماده تاریک که هنوز ناشناخته مانده است. پذیرش این تفسیر جالب نیز نیازمند فیزیک نوینی است، درعین‌حال آشتی دادن آن با نتایج رصدهای دیگر کهکشان‌ها و خوشه‌های کهکشانی (و از جمله خوشه کهکشانی گلوله که پیش‌ازاین ذکر شد) دشوار است.

پژوهشگران برای تأیید و حل کامل مشکل هسته ماده تاریک Abell۵۲۰ درصدد کسب اطلاعات تازه از چاندرا و تلسکوپ فضایی هابل هستند. این گروه امیدوار است با رصدهای بیشتر راز این منظومه‌ها را کشف کند . "

استنباط ما از این مشاهدات می‌تواند به این‌گونه باشد که در این صحنه باشکوه، خداوند در حال خلقت گاز هیدروژن از ماده اولیه (دخان) توسط روح خودش می‌باشد. گاز هیدروژن داغ خلق شده، رفته‌رفته در مناطقی سرد شده و بعد از تراکم در آنها، ستارگان و کهکشان‌ها را پدیدار می‌کند و رفته‌رفته از مقدار ماده اولیه در کهکشان‌ها کم و به مقدار گاز هیدروژن افزوده می‌شود (البته در مراحل ابتدایی خلقت ستارگان و ...). این بر همکنش دیگری بین ذرات ماده اولیه که هنوز ناشناخته مانده است همان بر همکنش ماده اولیه (دخان) باروح و نور است.

 

چه تعریفی را برای دخان می‌توان ارائه نمود:

همان‌طور که می‌دانیم سلول خورشیدی، نور خورشید (امواج الکترومغناطیس) را تبدیل به جریان الکتریکی می‌کند. در واقع می‌توان چنین استنباط کرد که دخان، نور (امواج الکترومغناطیس) را تبدیل به میدان الکترومغناطیسی می‌کند و از خود خواص آهنربایی نشان می‌دهد. ازاین‌رو دخان  شیفته روح و نور است تاحدی‌که در کل به آسمان پنجم کشیده می‌شود و در جز به سطح ستارگان پخش می‌شود و می‌تواند در مناطقی تجمع و لکه‌های خورشیدی را پدیدار کند. یعنی میدان‌های مغناطیسی قوی می‌تواند عامل تجمع دخان نوردیده شده و همچنین تجمع دخان نوردیده باعث پدیدارشدن میدان‌های الکترومغناطیسی قوی شود.

برای شناخت بهتر دخان باید بدانیم که ذرات بدون جرم چه هستند. ذرات بدون جرمی که فعلاً شناسایی شده‌اند فوتون و نوترینو هستند و جالب اینجاست که اینها با امواج الکترومغناطیسی بر همکنش قوی داشته و بسته به‌سرعت و بَسامد طیف، جرم نسبیتی کسب می‌کنند. ذره الهی یا ذره بدون جرم اولیه، همان دخان است که در کتاب قرآن ذکر شده. این ذرات بعد از بر همکنش باروح، ذرات بنیادی و به دنبال آن ماده باریونی را پدیدار می‌کنند.


 

 

پزشکان ۲۵ بیمارستان در بریتانیا و آمریکا قرار است روی تجربه‌های نزدیک به مرگ افرادی که دچار حمله قلبی شده‌اند، مطالعه کنند. آنها روی ۱۵۰۰ بیمار مطالعه خواهند کرد تا دریابند که آیا افراد فاقد ضربان قلب یا فعالیت مغزی می‌توانند تجربه‌های "خارج از کالبد" داشته باشند.

بعضی از این افراد گزارش داده‌اند که دالانه یا نور شدید دیده‌اند و برخی هم می‌گویند که از سقف به گروه مجهز پزشکی نگاه می‌کرده‌اند. در این پژوهش که سه سال طول خواهد کشید و با همکاری دانشگاه ساوتهمتون انجام می‌شود، تعدادی تصویر در مکان‌هایی در اتاق قرار داده شده که فقط از سقف قابل رویت است.

دکتر سام پرنیا، سرپرست این مطالعات می‌گوید: " اگر بتوانیم نشان دهیم که هشیاری پس از توقف کار مغز ادامه پیدا می‌کند، آن‌وقت می‌توان این احتمال را داد که هشیاری پدیده‌ای مستقل است ."  " احتمال زیادی وجود دارد که ما به موارد زیادی از این اتفاق برخورد کنیم اما باید نگاه بازتری به قضیه داشته باشیم.

" اگر کسی نتواند این تصاویر را ببیند به این معناست که تجربه‌ای این‌چنینی تنها تصورات واهی و یا خاطرات غیرواقعی بوده‌اند . "

" این معمایی است که حال قرار است موضوع یک پژوهش علمی شود ."

دکتر پرنیا در بخش مراقبت‌های ویژه‌کار می‌کند و در طول فعالیت‌های روزانه خود در محل کار احساس کرده که علم به‌اندازه کافی به موضوع تجربه‌های در آستانه مرگ نپرداخته است.

 

روند مرگ:

 

او می‌گوید: " برخلاف باور عموم، مرگ یک‌لحظه خاص نیست. "

" مرگ روندی است که با توقف ضربان قلب آغاز می‌شود، فعالیت ریه‌ها متوقف می‌شود و مغز از کار می‌افتد ."

به گفته دکتر پرنیا، "پس از این لحظه، دوره‌ای آغاز می‌شود که ممکن است از چند ثانیه تا یک ساعت یا بیشتر طول بکشد و طی آن اقدامات فوری پزشکی ممکن است بتواند فعالیت قلب را دوباره آغاز و روند مرگ را معکوس کند ."

دکتر پرنیا و همکارانش فعالیت مغزی ۱۵۰۰ نفر را که پس از ایست قلبی زنده مانده‌اند، تحلیل خواهند کرد و این موضوع را بررسی خواهند کرد که آیا این افراد تصاویر داخل اتاق را دیده‌اند یا نه .

چندین بیمارستان در بریتانیا و آمریکا در این آزمایش شرکت خواهند کرد. 

http://www.bbc.co.uk/persian/science/st ... ence.shtml


همان‌طور که می‌دانیم مفهوم دیدن برای انسان مربوط می‌شود به امواج الکترومغناطیس و این در حالی است که چشم شخص در آستانه مرگ بسته است، ولی بااین‌حال روح او توان دیدن اجسام پیرامون و حتی یک نور شدید مرموز را دارد. پس می‌توان به این نتیجه رسید که منشأ و منبع اصلی نور همان روح است. دالانه دیده شده همان مدخل ورودی به برزخ است. 

 

" ماده تاریک، نور مرئی و هیچ پرتو الکترومغناطیسی را ساطع نمی‌کند اما اکنون گروهی از محققان بلژیکی، آمریکایی و ایتالیایی دریافتند که پیوند غیر قابل توضیحی میان ماده مرئی و ماده تاریک وجود دارد که می‌تواند نظریه‌های مربوط به تشکیل کهکشان‌ها را تغییر دهد.

این محققان کشف کردند که چگالی سطحی یک ماده درخشان در داخل منطقه‌ای که به‌عنوان منطقه ماده تاریک شناخته می‌شود از نوع همان ماده نورانی است که در تمام کهکشان‌ها و مستقل از بزرگی و شکل آنها وجود دارد.

دراین‌خصوص این ستاره‌شناسان توضیح دادند: «این کشف دو فرضیه را ارائه می‌کند. فرضیه اول این است که ما تاکنون هیچ چیزی از ماده تاریک را شناسایی نکرده‌ایم و بنابراین تنها توانسته‌ایم اثر یک قانون جدید گرانش را که بر روی ماده مرئی تأثیر می‌گذارد پیدا کنیم و یا اینکه ماده تاریک واقعاً از یک ذره جدید ابتدایی تشکیل شده است اما یک فرایند فیزیکی خاص در کهکشان‌ها وجود دارد که از این ماده فرار می‌کند».

بر اساس گزارش نیچر، تاکنون فیزیک موفق نشده است درباره برخی از پدیده‌های کیهانی تنها بر پایه چیزی که مرئی است توضیح دهد برای مثال، با مشاهده کهکشان‌های مارپیچی، قوانین جذب گرانشی می‌گویند که ستاره‌ها به دلیل نیروی گریزانه در هر کجای کهکشان که باشند باید به‌دور مدار اصلی هسته کهکشان بچرخند و اگر این جاذبه آنها را نگه ندارد می‌توان گفت که این نیروی گرانش از بزرگ‌ترین جرمی که تاکنون محاسبه شده، تولید شده است این جرم همان جرم ماده گمشده و یا تاریک است.

بر پایه نظریه ماده تاریک سرد، این ماده نقش مهمی در تشکیل کهکشان‌ها ایفا می‌کند و مسئول ساختارهایی است که جهان را حفظ می‌کنند. همچنین این نظریه بیان می‌کند که گسترش ماده مرئی از کهکشانی به کهکشان دیگر متفاوت است.

این در حالی است که اکنون این دانشمندان با رصد انواع مختلفی از کهکشان‌ها با کمک تلسکوپ‌های آمریکا و شیلی و رادیو تلسکوپ‌های هلند و استرالیا کشف کردند که ماده مرئی و ماده تاریک در حقیقت ارتباطات بسیار پیچیده‌تری با هم دارند و بنابراین توضیح درباره آنها با کمک قوانین موجود در فیزیک بسیار دشوارتر از آن چیزی است که تاکنون تصور می‌شد.

این کشف، سؤالات جدیدی را درباره تکامل جهان مطرح می‌کند و پاسخ بسیاری از این سؤالات را برخورددهنده بزرگ هادرون در سرن ژنو می‌تواند ارائه کند. "

منبع: جام‌جم آنلاین

http://www.jamejamonline.ir/newstext.aspx?newsnum=100919628569

 

همان‌طور که قبلاً توضیح داده شد خداوند ماده باریونی را از دمیدن روح در دخان (ماده تاریک با تعاریف جدید) می‌آفریند که حاصل این ادغام، گاز بسیار داغ و رقیقی است که در فضا ردیابی می‌شود و ستارگان از تراکم این گاز پدیدار می‌شوند. 

 

" دانشمندان پرده از اسرار ماده تاریک بر می‌دارند:

 

پژوهشگران بین‌المللی از شبیه‌ساز رایانه‌ای کهکشان راه شیری خبر می‌دهند که دانشمندان را به جایی که ماده تاریک فضا بایستی دیده‌بانی و تشخیص داده شود رهنمون می‌سازد. بر اساس آخرین یافته‌های محققان که در مجله نیچر منتشر شده، دانشمندان به کشف ماده‌ای که تشکیل‌دهنده بیشتر عالم کیهان است نزدیک‌تر شده‌اند.

به گفته کارلوس فرنک، کیهان‌شناس دانشگاه دورهام انگلستان که روی این تحقیق کار می‌کند، کشف معمای آنچه که ماده تاریک عنوان می‌شود، یکی از بنیادی‌ترین پرسش‌هایی است که نه‌تنها از سوی دانشمندان مطرح می‌شود بلکه ذهن بسیاری از علاقه‌مندان حوزه علوم فضایی و اسرار عالم کیهان را به خود مشغول ساخته است.

کشف و احراز هویت مؤلفه اصلی عالم همان چیزی است که این دانشمندان مشغول بررسی و تحقیق آن هستند.

به اعتقاد اخترشناسان، ماده تاریک برعکس ماده عادی تشکیل‌دهنده ستارگان، سیارات و نظایر آن دربردارنده حدود ۸۵ درصد مواد یا مصالح عالم کیهان است اما شواهد برای به‌دست‌آوردن و نزدیک شدن به آن سخت و دشوار بوده است چون که ماهیت آن نمی‌تواند مستقیماً دیده شود.

ماده تاریک نه نور را منعکس می‌سازد و نه به طور طبیعی می‌درخشد، اما اخترشناسان از طریق مشاهده و رصد اینکه چگونه جاذبه آن، نور بیرون داده شده از سوی کهکشان‌های به‌مراتب دورتر را خم می‌سازد، به گمانه‌زنی موجودیت و هستی این ماده در خوشه‌های کهکشان مبادرت می‌ورزند. دانشمندان معترف‌اند که از ماهیت ساختاری ماده تاریک اطلاعی ندارند اما فکر می‌کنند مؤلفه سازنده آن نوعی ذره باشد.

این در حالی است که تیمی از پژوهشگران بین‌المللی، هاله ماده تاریک را هدف مشاهده و مراقبت خود قرار دادند که در واقع ساختارهای در برگیرنده کهکشان‌هایی است که یک تریلیون بار بیشتر از خورشید وزن دارند.

شبیه‌سازی‌های این دانشمندان نشان داد که چگونه هاله کهکشانی از میان مجموعه‌ای از تصادمات شدید بین خوشه‌های بسیار کوچک‌تر ماده تاریک که از بیگ بنگ سرزده‌اند رشدیافته است. در بخش چگال هاله، ذرات ماده تاریک با سرعت بالا تصادم می‌کنند تا فرمی از تشعشع موسوم به اشعه‌های گاما را تولید نمایند. این اشعه‌های گاما که موجب برافروختگی و تابش سرخ هاله می‌شوند، به دانشمندان راهی برای نمایان ساختن و کشف ماده تاریک ارائه می‌کنند.

به اظهار محققان، این یافته‌ها به معنی آن است که تلسکوپ فرمی ناسا باید بخش‌هایی از کهکشان را جستجو نماید که محققان پیش‌بینی می‌کنند در آنجا ماده تاریک با الگویی مشخص و به نرمی در حال تغییر برافروخته می‌شود و در نتیجه برای مشاهده آسان‌تر می‌باشد. در واقع این موضع نزدیک خورشید و درست دور از مرکز کهکشان راه شیری قرار دارد.

آنچه این دانشمندان از طریق یک شبیه‌سازی غول‌پیکر نشان داده‌اند جایی است که اشعه‌های گاما از آن جا سرچشمه می‌گیرند؛ نقشه پیش ساخته‌ای برای افراد تا در آن بنگرند و چگونگی ظاهرشدن این علامت را درک کنند. "

و زمانی که سؤال کرد تو را بندگانم از من، پس من نزدیکی [هستم] ، اجابت می‌کنم دعای (دعوت، خواندن) دعاکننده (خواننده) را زمانی که بخواند مرا، پس می‌بایست اجابت کنند برایم و حتماً ایمان آورند به من، باشد برایشان که ارشاد شوند ۱۸۶ بقره

برای خداوند [است] آنچه که در آسمان‌ها و آنچه که در زمین است و اگر آشکار کنید آنچه را که در خویشتن [دارید] یا مخفی می‌کنید آن را، حساب می‌کند شما را به آن خداوند، پس می‌بخشد برای کسی که می‌خواهد و عذاب می‌کند کسی را که می‌خواهد و خداوند برای هر چیزی توانایی [است] ۲۸۴ بقره

آیا  نمی‌دانید [که] به‌درستی خداوند می‌داند آنچه را که سری (مخفی و محرمانه) می‌کنند و آنچه را که علنی (آشکار) می‌کنند. ۷۷ بقره

إِنَّ اللَّهَ لَا يَخْفَى عَلَيْهِ شَيْءٌ فِي الْأَرْضِ وَلَا فِي السَّمَاءِ 5
هُوَ الَّذِي يُصَوِّرُكُمْ فِي الْأَرْحَامِ كَيْفَ يَشَاءُ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ  6 آل عمران

 قُلْ إِنْ تُخْفُوا مَا فِي صُدُورِكُمْ أَوْ تُبْدُوهُ يَعْلَمْهُ اللَّهُ وَيَعْلَمُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ وَاللَّهُ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ 29 آل عمران

به بیان خیلی ساده و شیوا، بشر فعلاً هیچ ابزار و راهکاری برای شناسایی و شناخت ماهیت روح و دخان را ندارد. ولی زمانی که خداوند این دو دریا را مواج کرده تا در هم موج زنند و درهم بیامیزند، یعنی برهم‌کنش داشته و گاز هیدروژن و هلیم خلق شود، بشر می‌تواند نتیجه این برهم‌کنش، یعنی آثار گرانشی و الکترومغناطیسی نامتعارف، غیرمعمول و غیرقابل‌توجیه آن را شناسایی و رهگیری کند. یعنی قبل از این آمیزش، چیزی به نام گرانش و الکترومغناطیس و یا بار الکتریکی وجود ندارد و بعدازاین برهم‌کنش، پدیدار و رویت می‌شوند.

 

و خداوند از ماورای ايشان ( از هر طرف و هر سوی و بالای ايشان ) ، محيط ( محاصره كننده ، حصارشده ، احاطه كننده ) [است] 20 بروج

 

آيا پس درمانده شديم به آفرينش اول ( اين دنيا كه فعلا در آن هستيم ) ، بلكه ايشان [هستند] در ابهامی از  آفرينشی  جديدی  ( دنيا و عالم بعد از قيامت )

و حتما آفريده ايم انسان را و ميدانيم آنچه را كه وسوسه ميكند به او  نفسش ( خودش ) و ماييم  نزديكتر به جانبش از سياهرگ شاه رگ گردن 16 ق

پس اندوهگين نكند تو را سخن ( گفتار ) ايشان ، ما ميدانيم آنچه را كه محرمانه ( سری ) میكنند و آنچه را كه علنی ( پديدار ) ميكنند 76 یس

بدرستی خداوند دانای پنهان ( نهفته ) آسمانها و زمين است ، بدرستی او دانايی به دارايی ( مال ، اندوخته ) دلها ( درون و قلبها ) [است] 38 فاطر

 

پس  چرا وقتی كه [نفس] رسيد حلقوم را

و شماييد در آن حين ( هنگام ) نظاره كنندگان  ( منتظران ، نگرانها )

و ماييم نزديكتر به جانبش از شما و ليكن بينا نيستيد

پس چرا اگر شماييد غير مديونها ( حق به گردنها )

برگردانيد آن ( نفس و جان ) را اگر شماييد راست گويان 87 واقعه

 

خلقُ العالَم‏:
أَنْشَأَ الْخَلْقَ إِنْشَاءً وَ ابْتَدَأَهُ ابْتِدَاءً بِلَا رَوِيَّةٍ أَجَالَهَا وَ لَا تَجْرِبَةٍ اسْتَفَادَهَا وَ لَا حَرَكَةٍ أَحْدَثَهَا وَ لَا هَمَامَةِ نَفْسٍ اضْطَرَبَ فِيهَا أَحَالَ الْأَشْيَاءَ لِأَوْقَاتِهَا وَ [لَاءَمَ‏] لَأَمَ بَيْنَ مُخْتَلِفَاتِهَا وَ غَرَّزَ غَرَائِزَهَا وَ أَلْزَمَهَا أَشْبَاحَهَا عَالِماً بِهَا قَبْلَ ابْتِدَائِهَا مُحِيطاً بِحُدُودِهَا وَ انْتِهَائِهَا عَارِفاً بِقَرَائِنِهَا وَ أَحْنَائِهَا: ثُمَّ أَنْشَأَ سُبْحَانَهُ فَتْقَ الْأَجْوَاءِ وَ شَقَّ الْأَرْجَاءِ وَ سَكَائِكَ الْهَوَاءِ فَأَجْرَى فِيهَا مَاءً مُتَلَاطِماً تَيَّارُهُ مُتَرَاكِماً زَخَّارُهُ حَمَلَهُ عَلَى مَتْنِ الرِّيحِ الْعَاصِفَةِ وَ الزَّعْزَعِ الْقَاصِفَةِ فَأَمَرَهَا بِرَدِّهِ وَ سَلَّطَهَا عَلَى شَدِّهِ وَ قَرَنَهَا إِلَى حَدِّهِ الْهَوَاءُ مِنْ تَحْتِهَا فَتِيقٌ وَ الْمَاءُ مِنْ فَوْقِهَا دَفِيقٌ ثُمَّ أَنْشَأَ سُبْحَانَهُ رِيحاً اعْتَقَمَ مَهَبَّهَا وَ أَدَامَ مُرَبَّهَا وَ أَعْصَفَ مَجْرَاهَا وَ أَبْعَدَ مَنْشَأَهَا فَأَمَرَهَا بِتَصْفِيقِ الْمَاءِ الزَّخَّارِ وَ إِثَارَةِ مَوْجِ الْبِحَارِ فَمَخَضَتْهُ مَخْضَ‏ السِّقَاءِ وَ عَصَفَتْ بِهِ عَصْفَهَا بِالْفَضَاءِ تَرُدُّ أَوَّلَهُ [عَلَى‏] إِلَى آخِرِهِ وَ سَاجِيَهُ [عَلَى‏] إِلَى مَائِرِهِ حَتَّى عَبَّ عُبَابُهُ وَ رَمَى بِالزَّبَدِ رُكَامُهُ فَرَفَعَهُ فِي هَوَاءٍ مُنْفَتِقٍ وَ جَوٍّ مُنْفَهِقٍ فَسَوَّى مِنْهُ سَبْعَ سَمَوَاتٍ جَعَلَ سُفْلَاهُنَّ مَوْجاً مَكْفُوفاً وَ عُلْيَاهُنَّ سَقْفاً مَحْفُوظاً وَ سَمْكاً مَرْفُوعاً بِغَيْرِ عَمَدٍ يَدْعَمُهَا وَ لَا دِسَارٍ [يَنْتَظِمُهَا] يَنْظِمُهَا ثُمَّ زَيَّنَهَا بِزِينَةِ الْكَوَاكِبِ وَ ضِيَاءِ الثَّوَاقِبِ وَ أَجْرَى فِيهَا سِراجاً مُسْتَطِيراً وَ قَمَراً مُنِيراً فِي فَلَكٍ دَائِرٍ وَ سَقْفٍ سَائِرٍ وَ رَقِيمٍ مَائِرٍ.   نحج البلاغه

 

زمانی كه گفت موسی برای اهلش ( خانواده اش ) ، بدرستی من دريافتم آتشی را ، به زودی می آورم شما را از آن به خبری يا آورمتان به شعله ای از آتشی ( مشعلی ) ، باشد برای شما كه گرم شويد

پس زمانی كه آمد آن را ، ندا داده شد كه مبارك باد كسی را كه در آتش است و كسی كه پيرامون ( اطراف ) آن است و پاك و منزه است خداوند سرور عالميان

ای موسی ، بدرستی منم خداوند عزيز ( گرامی ) حكيم 9 انعام

یعنی نور یا آتش جلوه‌ای از روح خداست که بر ماده یا متریال دمیده شده است. ازاین‌رو زرتشتیان باستان با مطالعه کتاب تورات چنین یافته بودند که خدا همان آتش است و برعکس و ازاین‌رو آتش را مقدس دانسته و آن را می‌پرستیدند. جریان وقتی خراب شد که ابلیس هم مقدس شمرده شده و پرستیده شد؛ چون تصور بر این بود که ابلیس هم از آتش آفریده شده است پس همانند خدا مقدس است که بعداً در مورد آن توضیح کامل و جامعی خواهیم داد. یعنی این کار خدا با موسی، فتنه‌ای بوده است برای گمراهی شیاطین و امتحان فرزندان آدم.

 

و بدرستی سرور تو حتما ميداند آنچه را كه كتمان ( مخفی ) می كند سينه هايشان و آنچه را كه علنی ميكنند

و  نيست از ناپيدايی در آسمان و زمين مگر اينكه در كتابی آشكاری [است] 75 نمل

 

و سرور تو خلق ميكند آنچه را كه ميخواهد و اختيار ميكند ( برمی گزيند ) ، نيست برای ايشان اختياری ، پاك است خداوند و متعالی است از آنچه كه شريك ميكنند

و سرور تو ميداند آنچه را كه كتمان ( مخفی ) می كند دلهايشان و آنچه را كه علنی ( آشكار ) ميكنند 69 قصص

 

سرور شما داناتر است به آنچه كه در نفسهايتان ( درونتان ، خودتان ) است ، اگر باشيد صالحان ، پس بدرستی او باشد برای برگردندگان ( توبه كنندگان ) آمرزنده ای 25 اسرا

 

و نميباشيد در شانی ( حالت و وضعيتی ) و نميخوانيد از آن از قرآنی و عمل نميكنيد از عملی را ، مگر اينكه ماييم برای شما شاهدی زمانی كه فرو ميرويد ( مشغول ميشويد ) در آن و پنهان نميشود از سرورت از مثقال ( سنگين شده ) ذره ای در زمين و نه در آسمان و نه كوچكتر از آن و نه بزرگتر مگر اينكه در كتابی آشكاری [است] 61 یونس

 

آگاه باشيد [كه] بدرستی ايشان می پيچند سينه هايشان را برای اينكه مخفی كنند از او ، آگاه باشيد زمانی كه ميپوشانند جامه هايشان را ، ميداند آنچه را كه سری ( پنهان ) ميكنند و آنچه را كه علنی ميكنند ، بدرستی او داناست به دارايی سينه ها

و نيست از حيوانی ( جانوری ) در زمين مگر اينكه برای خداوند است رزقش ( روزيش ) و ميداند جايگاهش و آرامشگاهش را ، تمامی در كتابی آشكاری [است]

و اوست كسی كه خلق كرد آسمانها و زمين [را] در شش ايامی ( دوران‌هايی ) و باشد عرش او بر روی آب ، برای اينكه امتحان كند شما را [كه] كدامتان نيكوتر عملی [است] و اگر بگويی [كه] بدرستی شما مبعوث ( برانگيخته ) شدگانيد از بعد مرگ ، حتما ميگويند كسانی كه كفران كردند كه اين [نيست] مگر جادوی آشكاری 7 هود

 

 

محمدرضا طباطبايي 17/8/86

http://www.ki2100.com