Home   |  تماس با ما و ارسال مطالب |  پروژه‌ها  | نرم‌افزارهاي مورد نياز |

 

 

22-11-2024

 

جیوه قرمز و مفکات چیست؟

 

هر زمان که صحبت از تیزاب‌سلطانی (ترکیب نیتریک یا سولفوریک با کلریدریک اسید)، سرب و اکسایدش، جیوه، سیانیدها و... در میان است، حتماً موضوع اصلی خود فلز گران‌بهایی به نام طلا در میان است. چرا؟

چون تیزاب و سیانیدها می‌توانند در دمای بالا (زیر ۱۰۰ درجه) طلا را در خود حل کنند، همچنین سرب مذاب. ولی جیوه در دمای اتاق می‌تواند این کار را به‌راحتی انجام دهد.

ازاین‌رو مصریان باستان برای استخراج و بازیافت طلا از جیوه استفاده می‌کردند. ولی خود جیوه نسبتاً کمیاب و گران است و صدالبته خیلی سمی و آلوده‌کننده محیط زندگی، حتی آب آشامیدنی است.

 

جیوه قرمز مصریان چه بوده است؟

سه احتمال وجود دارد.

۱- جیوه قرمز غیرسمی بوده است
۲- بعد از مخلوط‌کردن جیوه با خاک طلای معدنی، قرمزرنگ می‌شده است
۳- موادی به محلول جیوه و طلا می‌افزوده‌اند تا طلا به‌صورت اکساید یا آمورف جدا شود. حتی نانوذرات لوله‌ای شکل.



به این پودر اکسید طلا یا عنصر طلای آمورف سفیدرنگ، مفکات گفته می‌شده است. مکفات یا معلا توسط آزمون‌های غیرمخرب xrd و xrf قابل‌شناسایی نیست؛ چون ساختار کوانتومی آن دگرگون شده است و کنش آن با اشعه ایکس واقعاً مجهول مانده است. فقط آزمون‌های مخرب شیمیایی و حرارتی نتیجه نهایی طلا را مشخص می‌کند. یعنی مکفات باید از بین برود و طلا باقی بماند.

طلای آمورف به طلایی گفته می‌شود که ساختار کریستالی ندارد؛ بلکه اتمایز شده است. این پودر خیلی سریع با اکسیژن هوا واکنش می‌دهد و ترکیب بسیار ناپایداری است. با واردشدن ضربه، جرقه یا حرارت، مقدار زیادی اکسیژن و حرارت ایجاد می‌کند. چیزی شبیه انفجار کپسول هوای فشرده است. ترکیبات طلا من‌جمله سیانیدها ناپایدار هستند و خطر انفجار همیشه وجود دارد. حتی در کارگاه‌های آبکاری طلا و جواهرات.

 

کیمیاگران بیش از ۴۰۰ سال پیش یک ترکیب نانویی حاوی طلا می‌ساختند که با شعله ور شدن، دود اسرارآمیز بنفش‌رنگی از آن خارج می‌شد، همواره ماهیت این دود بنفش برای بسیاری یک معما بود، حال محققان به تازگی ماهیت آن را مشخص کردند.

به گزارش ایرنا، محققان دانشگاه بریستول در انگلیس اعلام کردند که نانو ذرات کروی طلا موجب ایجاد دود بنفشی است که هنگام انفجار طلا منتشر می‌شود. با این کشف، دانشمندان یک معمای کیمیاگری ۴۰۰ ساله را حل کردند.

محققان توضیح دادند که طلای محترقه (فولمینگ)، که برای اولین بار توسط کیمیاگران در قرن شانزدهم کشف شد، ترکیبی از ترکیبات مختلف به همراه آمونیاک است. آمونیاک ماده‌ای است که در برخی مواد منفجره استفاده می‌شود.

سوبالد شورتزر شیمیدان آلمانی در توضیح این کشف به دود بنفش غیرمعمول که هنگام انفجار طلا برای اولین بار در سال ۱۵۸۵ میلادی ایجاد شد، اشاره کرد و گفت: این ماده بعداً توسط چهره‌های پیشرو شیمی در قرن هفدهم و هجدهم از جمله رابرت هوک و آنتوئین لاوویزیر دانشمندان انگلیسی مورد بررسی قرار گرفت.

وی افزود: در حالی که فرمولاسیون شیمیایی دستورالعمل طلای فولمینگ قرن‌ها است که درک شده است، این سؤال که چه چیزی دود بنفش ایجاد می‌کند، بی‌پاسخ باقی ماند.

این محقق ادامه داد: پیش از این هرگز ثابت نشده بود که رنگ بنفش غنی ابر ایجاد شده به دلیل شکل‌گیری نانو ذرات طلا است.

سیمون هال از دیگر محققان این پروژه گفت: این تیم تحقیقاتی توانست به این سوال پاسخ دهد و درک ما از این ماده را بیشتر کند. آزمایش انجام شده شامل ایجاد طلای فولمینگ و سپس منفجر کردن نمونه‌های پنج میلی‌گرمی روی فویل آلومینیوم با گرم کردن آن بود. ما دود را با استفاده از مش‌های مس گیر انداختیم و سپس نمونه دود را در زیر میکروسکوپ الکترونی عبوری تجزیه و تحلیل کردیم.

محققان دریافتند که دود حاوی نانو ذرات طلای کروی است و این تئوری را تأیید می‌کند که طلا در دود مرموز نقش دارد.

هال و تیم وی با حل یک معمای علمی تاریخی، قصد دارند از این روش استفاده کنند تا ماهیت دقیق ابر‌های تولید شده توسط سایر مواد محترقه فلزی مانند پلاتین، نقره، سرب و جیوه را بررسی کنند که همچنان سوال است.

https://www.asriran.com

 

نانوذرات طلای بنفش‌رنگ، می‌توانند جیوه را قرمزرنگ کنند. البته به‌شرط اینکه درون جیوه حل یا اتمایز نشوند؛ یعنی آلیاژی نشوند؛ بلکه یک مخلوط را شکل دهند و نه یک محلول را.

 

 

انفجار مرگبار معدن طلا در بورکینافاسو

رسانه‌های محلی اعلام کردند که یک انفجار قوی در نزدیکی یک معدن طلا در جنوب غربی بورکینافاسو ۵۹ کشته و بیش از ۱۰۰ زخمی به جا گذاشته است.

به گزارش فرارو، گفته می‌شود که این انفجار در مواد شیمیایی مورد استفاده برای تصفیه و پالایش طلا رخ داده است.

سانسان کامبو یک محیط بان که هنگام وقوع حادثه در محل حضور داشته است، در این خصوص گفت: اجساد زیادی در محل پخش شده بود. اولین انفجار حوالی ساعت ۲ بعدازظهر (به وقت محلی) روی داد و پس از آن انفجار‌های بیشتری به وقوع پیوست.

بورکینافاسو دارای سریع‌ترین نرخ تولید طلا در آفریقا و در حال حاضر پنجمین تولیدکننده بزرگ طلا در این قاره است و این فلز مهمترین محصول صادراتی این کشور است.

حدود ۱.۵ میلیون نفر در بورکینافاسو در صنعت طلا مشغول به کار هستند و ارزش این صنعت در سال ۲۰۱۹ حدود ۲ میلیارد دلار اعلام شده بود.

https://fararu.com

 

ناگفته نماند که ترکیبات جیوه نیز خاصیت انفجاری شدیدی دارند منجمله

au

فولمینات جیوه چیست :

فولمینات ها ترکیبات شیمیایی هستند که حاوی یون فولمینات اند.
یون کامپوزیت ، CNO- یک یون شبیه به اهرام است و با بار و واکنش آن مثل هالوژن عمل خواهد کرد.
یون ها بی ثبات هستند و با توجه به این موضوع نمک هایی که منفی هستند به اصطکاک حساس اند.
فولین ها توانایی این را دارند که از فلزات تشکیل شوند و این فلزات مانند جیوه و نقره هستند. فولین ها میتوانند در اسید نیتریک حل شوند و با الکل هم واکنش بدهند.

اکثراً پیوند بین نیتروژن و اکسیژن ضعیف است و باعث بی ثباتی آن خواهد شد. نیتروژن به آسانی پیوند سه گانه پایدار با اتم دیگر ازت شکل می دهد و باعث تشکیل گرفتن نیتروژن گازی میشود.
تهیه کردن طلا ، نقره و پلاتین (لاتین ، فولمن ، فلاش رعد و برق ، رعد و برق) به وسیله محلول های رسوب دهنده این فلزات با آمونیاک به وجود می اید. آنها احتمال دارد نیترید یا نیترید هیدراته باشند ، و یا اینکه دارای هیدروژن و همچنین نیتروژن و آب ترکیب باشند ، اما آنها دارای کربن نیستند و نباید با فولینات هایی که نمکهای فولینین اسید هستند ، HONC از آنها جدا شود. آنها خیلی حساس هستند و برای استفاده های عملی مناسب نیستند.

r

فولمینات جیوه

معروف ترین فولمینات،فولمینات جیوه است که به عنوان ماده اصلی در مواد منفجره به کار گرفته میشود.

در سال 1799 ، ادوارد هوارد شیمیدان انگلیسی ، این ترکیب را به طور اتفاقی جدا کرد که در حوزه علمی تازه نوین شیمی ، تحولی تازه ایجاد شد.

جیوه فولمینات به وسیله حل کردن جیوه در اسید نیتریک تهیه میشود ، و بعد از آن در محلول 95٪ اتانول ریخته می شود. بعد از زمان کوتاهی ، تکامل شدید گاز صورت می گیرد و کریستال ها به وجود می ایند.
هنگامی که واکنش کامل شد ، بلورها با مکش فیلتر شده و تا مرحله خنثی شسته می شوند. محصول کامل جیوه به صورت کریستال های هرمی با اندازه کوچک و رنگ قهوه ای و خاکستری به وجود می آید. رنگ در اثر وجود جیوه کلوئیدی به وجود می اید.

o

واکنش به شرح زیر است:

مرحله اول شامل نیترات فلز جیوه با اسید نیتریک اضافی است: جیوه + 3 OHNO2 → HgNO3 + OHNO2 + NO2

در مرحله دوم ، نیترات جیوه و اسید اضافی به اتانول افزوده می شوند و فولمین را شکل می دهند:
HgNO3 + HNO3 + C2H6O → جیوه (ONC)

اگر مقادیری از مس و اسید هیدروکلریک به مخلوط واکنش افزوده شود ، محصول سفیدی حاصل خواهد شد. فولینات جیوه در زیر آب ذخیره می شود. کمی قبل از استفاده کردن در دمای 40 درجه سانتیگراد خشک خواهد شد.
به علت داشتن قدرت اولیه ، توانایی بالا ، و این واقعیت که می توان آن را به اسانی منفجر کرد ، مواد منفجره جیوه مواد منفجره اولیه ای بود که اکثرا قبل از ظهور آزید سرب مورد استفاده قرار میگرفت. این ماده در تولید قلاب های انفجاری و ضربات کوبه ای به صورت فشرده شده استفاده میشد.

جیوه بسیار حساس به اصطکاک و شوک و جرقه است. این ماده اکثرا به عنوان محرک دیگر مواد منفجره در دربهای پیش ساخته و درپوش های انفجاری مورد استفاده قرار میگیرد. آلفرد نوبل جهت انفجار دینامیت جیوه را به کلاه های انفجاری فرو برد.
این ماده منفجره جدید که نسبتاً امن است ، همان چیزی بود که موفقیت بزرگ دینامیت را فراهم می ساخت. فقط در آلمان ، تولید سالانه جیوه در اوایل قرن 20 به حدود 100000 کیلوگرم رسیده است.
جیوه فولینات ، جیوه سمی است و در آب نامحلول است. در زمان خشک شدن ، در برابر شوک ، ضربه و اصطکاک خیلی حساس است و به اسانی به وسیله جرقه ها و شعله های آتش منفجر خواهد شد.
با اضافه کردن روغن ، چربی ، یا پارافین و همچنین با قالب گیری تحت فشار خیلی زیاد می توان از آن خارج شد.

نخستین بار به عنوان ترکیب اولیه در کلاه های مسی کوچک بعد از دهه 1830 مورد استفاده قرار گرفت ، جیوه فلمینات سریعا جایگزین پودرها به عنوان ابزاری جهت مشتعل کردن بارهای پودر سیاه در سلاح های گرم، شد. بعداً فولینین جیوه در پرایمرها جهت مهمات تفنگ و تپانچه استفاده شد.

امروزه ، ماده جیوه ای با کارآیی جایگزین جیوه کامل (جیوه) در آغازگرها جایگزین شده است. این مواد غیر خورنده ، کمتر سمی و با ثبات تر هستند: آزید سرب ، مشتقات استافنات سرب و مشتقات تترازن. فولینین جیوه ساختار کریستالی دارد. نخستین تحقیقات این ساختار کریستالی به وسیله تجزیه و تحلیل ساختار اشعه ایکس از سال 1931 انجام می شود.

بلورهای فلورین جیوه بطور اورتورمبیک هستند و همانطور که انتظار می رود ، کریستال از مولکول های جداگانه جیوه (CNO) 2 تشکیل شده است. هر اتم جیوه به وسیله دو اتم کربن احاطه شده است. موقعیت ها و طول باند اندازه گیری شده ساختار مولکولی O-N = C-Hg-C = N-O را تأیید می کنند.

rahttps://www.abtinchem.com/product/mercury-fulminate/https://www.abtinchem.com/product/muri

https://www.abtinchem.com/product/mercury-fulminate/

 

کیمیاگران مصری به شیمی علاقه داشتند و آثار انفجار و حتی آتش‌سوزی داخل و خارج اهرام مصر، کاوش و شناسایی هم شده است.

 

اما طلا برای مصریان چه اهمیتی داشت؟

فراعنه مصر مردانی عیاش و زن‌باره بودند با کلی حرم‌سرا و البته به دنبال عظمت و شکوه و قدرت‌نمایی بودند. آنها سعی کردند طلا را سنتز و تولید کنند تا زنان و مردان جهان را تسخیر و مجذوب خودشان بکنند. ولی تمامی تلاش‌ها بی‌فایده بود. استخراج طلا نیز بسیار پرهزینه و زمان بر بود و آنها برای ساخت اهرام نیاز به پول و سرمایه زیادی داشتند.

آنها می‌دانستند که آهن‌ربا پودر و فلز آهن را به خود جذب می‌کند و ازاین‌رو به فکر ساخت و تولید طلا ربا افتادند تا به‌راحتی و بدون هزینه، پودر طلا را از خاک و آب دریا جدا کنند. البته بدون هیچ‌گونه واکنش شیمیایی یا حرارتی. اگر آنها موفق به ربایش سرد طلا می‌شدند، خودشان موفق به ربایش کل مردمان جهان می‌شدند. چون همه با دیدن حجم زیادی از طلا، خام و رام می‌شوند. به‌وسیله طلا می‌توان هرکسی را فریب داده و رام کرد و زن و مرد هم هیچ فرقی ندارد، حتی کودکان و پیر سالان را. آنها با وعده دادن طلا در آینده طمع کرده و فریب می‌خورند چه برسد با پرداخت طلای نقدی.

 

اما چالش بزرگ در کجاست؟

اگر نانوذرات بنفش طلا در جیوه حل شوند، محصول یک آلیاژ سخت شونده و جامد است. درست همانند آمالگام دندانپزشکی. نانوذرات طلا با جرم حجمی ۱۹.۳ باید که در جیوه با جرم حجمی ۱۳.۵ شناور و مخلوط ‌شوند. این نانوذرات به‌راحتی در حال چرخش و دوران بوده و می‌توانند همسو و هم جهت شوند و آرایش میدانی به خود بگیرند. درست همانند یک آهن‌ربا یا طلا ربا شوند. مسلماً اگر این ماده بسیار پیشرفته داخل ظروف سرامیکی ریخته شود، به‌راحتی می‌تواند پودر طلا را از خاک جدا و جذب خودش بکند. استخراج و بازیافت طلا به این روش تقریباً بدون هزینه و مجانی است. به‌شرط اینکه ما با طلای فلزی سروکار داشته باشیم. البته این کار برای تمامی فلزاتی که به‌صورت غیر اکساید و غیر آمورف در طبیعت یافت می‌شوند، عملی است. در این میان طلا بهترین گزینه است.

 

جیوه قرمز روسی چیست؟

یک عبارت گمراه‌کننده است. پلوتونیم از غنی‌سازی اورانیوم در رآکتور هسته‌ای آب‌سنگین به دست می‌آید. اما جداسازی آن روش‌های شیمیایی مخصوص به خود را دارد که ترکیبات موردنظر ممکن است مایع و قرمزرنگ هم بوده باشند. البته با چگالی بالا خیلی شبیه جیوه. ازاین‌رو از اسم رمز جیوه قرمز برای گمراه‌کردن رقیب امریکایی و غربی استفاده شده است که بسیار سمی و کشنده است و برای ترور اشخاص می‌توان اسپری صورت و دماغ کرد.

 

سوءاستفاده تردستان از این قضیه چیست؟

https://www.aparat.com/v/v87a62x

https://www.aparat.com/v/m4415xn



جیوه خودش نقره‌ای رنگ و آینه است. مسلماً در آینه مشاهده نخواهد شد. جیوه در ته بشقاب الاکلنگ است. اگر بشقاب را به پایین فشار دهید، جیوه به‌طرف انگشتر سرازیر می‌شود. اگر بشقاب را بالا بکشید، از سیر فرار می‌کند. رومیزی و قاب قرمز، جیوه را قرمز نشان می‌دهد.

 

 

مشکل و معضل اشیا باستانی چیست؟
در حفاری‌های در ظاهر مجاز، اشیا باستانی با خواص ناشناخته پیدا می‌شوند؛ اما حاکمان و سیاستمداران آنها را مخفی و محرمانه نگه می‌دارند. گروه‌های تحقیقاتی غیرحرفه‌ای روی آنها آزمون‌های مخرب انجام داده و کلاً نابود می‌شوند، بدون اینکه بدانند به چه دردی می‌خوردند. اگر کسی افشاگری کند، سربه‌نیست می‌شود. اگر دانشگاهی‌ها نتوانند آنها را توجیه علمی کنند، اینها را خرافات و شیادی یا دروغ محض معرفی می‌کنند. در حفاری‌های غیرمجاز به دست افراد سودجو افتاده و آنها نیز کشته و مقتول شده و این اشیا دست‌به‌دست و گهگاه کلاً در منازعات و حملات آسیب جدی می‌بینند. حجرالاسود یک نمونه بارز آن است که توسط اعراب بربر تکه‌تکه شد. اصلاً نمی‌دانند که باید آنها را خورد یا اینکه شیاف کرد.

 

 

حقه سنگ روحانی حاوی جیوه قرمز ایرانی:

 

https://www.aparat.com/v/x3048rw

 سطل و سنگ در دید آینه نیست، بلکه در دید یک سطل خالی دیگر و شخص دومی است که همزمان با شخص اول کار می کند. سیم برق زیر پتو است.

 

https://www.aparat.com/v/v13vf2a

دست و سنگ در دید آینه نیست. بلکه دست دومی بالاتر و جلوتر از دست اول هم‌زمان حرکت می‌کند. دست دوم خالی است.

 

https://www.namasha.com

سنگ مصنوعی حاوی مخزن هوای فشرده یا مخزن ماده شیمیایی فعال با آب است.

 

https://www.namasha.com

سنگ و بشقاب کلاً در دید آینه‌ها نیست.

 

مشکل در کجاست؟

واقعاً در گذشته اشیا باستانی عجیبی کشف شده‌اند؛ ولی مفقود شده هستند. عده‌ای جاعل از روی حکایت آنها دست به تقلب و جعل می‌زنند. این تفاوت انسان و سایر موجودات هوشمند است. آنها با دانش و فناوری به دنبال ساخت ابزار هستند؛ ولی انسان به دنبال تقلب و جعل حتی در خود علم و فناوری است.

 

 

محمدرضا طباطبايي    ۱۴۰۳/۰۹/۰۱

http://www.ki2100.com